Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yeni zam oranları ortaya çıktı! Memur ve asgari ücret maaşları 3’e katlanacak! İşte beklenen asgari ücret rakamı

Yeni zam oranları ortaya çıktı! Memur ve asgari ücret maaşları 3’e katlanacak! İşte beklenen asgari ücret rakamı

Memur maaşları ve asgari ücret maaşları Haziran ayının temel gündem maddelerinden biri oldu. Milyonlarca vatandaş maaşlara gelecek zamları bekliyor.

Ekonomi

23.01.2024, 21:00

Milyonlarca asgari ücretli çalışan Temmuz ayından itibaren geçerli olacak zam oranlarına odaklanmışken eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’in, devir teslim töreninde “çözülecek çok sorun var”  demesinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini Vedat Bilgin’den devralan yeni bakan Vedat Işıkhan’ın açıklamaları ve çalışmaları asgari ücretli vatandaşlar tarafından merak edilerek araştırılıyor.

14 Mayıs cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili seçimleri geride kalırken emekli vatandaşlar bu dönemde verilen maaş vaatlerinin hükümet tarafından kısa sürede yerine getirilmesini ve maaşların belirlenmesini bekliyor. 

50.000 TL'ye kadar faizsiz kredi! 2024 yılında bu bankalar FAİZSİZ... Haberi Görüntüle

MAAŞLARA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Seçim öncesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan “asgari ücret artışından memur ve emekli maaş zammına kadar devamını getireceğiz” demişti. ve eski Çalışma Bakanı Vedat Bilgin Temmuz ayında asgari ücretin 500 dolar seviyesine çıkarılacağı sözünü vermişti. O zamanlar asgari ücret 9.750 lira seviyesindeydi, ancak bugünkü kurla 10.625 TL’ye yükseldi.

Asgari ücretli çalışanlar Temmuz ayında en az %25 zam bekliyor. Yeni Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ise ilk gün sorulara cevap vermedi. Bunun yanı sıra memur maaşı zammı da bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan %85 zam vaadiyle “en düşük memur maaşının 22.000 lirayı bulacağını” söylemişti.

Asgari ücret için kulislerle konuşulan rakam 11 bin ile 13 bin arasında şekillenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan memur vatandaşların yeni maaşlarını zaten açıklamıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading