Yandex Metrica

Yeni yılda TL'yi neler bekliyor? 2022 Türk Lirasının yılı olacak

Yeni yılda TL'yi neler bekliyor? 2022 Türk Lirasının yılı olacak

Üretim, istihdam ve ihracat odaklı, 'Yeni Ekonomi Modelinde Türk Lirasını destekleyen adımlar ardı ardına geliyor. Dolar kurunda yüksek oranda düşüş sağlayan 'Kur korumalı TL hesabı' benzeri yeni bir uygulama altın için de başlıyor.

Ekonomi

23.01.2024, 18:34

Türkiye yeni ekonomi modeli ile yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı bir döneme giriyor. 

2022 yılı TL'nin değer kazandığı yıl olarak görülürken bunun gerçekleşmesi için Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu peş peşe kararlar alıyor. 

Absürt ücretlere boykot büyüyor: Restoran ve kafeler bomboş kaldı! Absürt ücretlere boykot büyüyor: Restoran ve kafeler bomboş kaldı! Haberi Görüntüle

ALTIN YATIRIMCISI İÇİN KUR KORUMALI UYGULAMA

Geçtiğimiz günlerde geçilen Kur korumalı TL hesabına benzer bir uygulama altın yatırımcısı için de duyuruldu. 

Merkez Bankası'nın Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’ de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Bu tebliğe göre, 28 Aralık'ta mevcut olan altın hesapları ile bu tarihten sonra açılacak işlenmiş ve hurda altın karşılığı altın hesapları, hesap sahibinin talep etmesi halinde dönüşüm fiyatı üzerinden TL'ye çevrilecek. 

Şans Topu çekiliş sonuçları- 14 Nisan 2024 çekiliş sonuçları sorgulama Şans Topu çekiliş sonuçları- 14 Nisan 2024 çekiliş sonuçları sorgulama Haberi Görüntüle

MERKEZ BANKASI'NIN TL'YE DESTEĞİ ARTIYOR

Merkez Bankası dün yayımladığı 2022 yılına ilişkin para ve kur politikasıyla Türk Lirasını destekleyici adımlar atacağını bildirdi. 

Yapılan açıklamada, zorunlu karşılıkların fiyat istikrarı ve finansal istikrar amaçları doğrultusunda destekleyici bir araç olarak kullanılacağı bildirildi. 

ABD'li dev bankadan dikkat çeken altın tahmini! Bakın kaç bin dolara yükselecek ABD'li dev bankadan dikkat çeken altın tahmini! Bakın kaç bin... Haberi Görüntüle

VATANDAŞI KORUYACAK 

Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Güran Yumuşak, "Altın birikimi olanların yastık altında tutmak yerine bankacılık sistemine dahil edecek şekilde TL mevduatı üzerinden değerlendirilmesi, hem onların muhtemel kayıplarını minimuma indirecek, yani altın fiyatlarındaki dalgalanmalardan etkilenmelerini önleyecek hem de reel bir getiri, sağlayabilecek" ifadelerine yer verdi. 

Bütün uygulamaların devlet garantisi altında olduğunu bildiren Yumuşak, "Bankacılık sistemi içerisinde değerlendirilmiş birikimi olanların muhtemel zararları da ortadan kaldırılması açısından önemli bir avantaj sağlıyor. Türkiye’nin yeni ekonomi politikasını destekleyecek diğer enstrümanların da bir sonraki günlerde yavaş yavaş yürürlüğe girmesi, hem döviz kurunda istikrarı, belirli bir süre sonra da fiyat istikrarını sağlayabilecek önemli bir süreçten geçtiğimizi ifade edebilirim." diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading