Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yeni düzenleme işe yaradı sıfır otomobiller zuladan çıktı! Rekor indirime gidildi

Yeni düzenleme işe yaradı sıfır otomobiller zuladan çıktı! Rekor indirime gidildi

Ticaret Bakanlığının ikinci el otomobil ve arazi taşıtlarının satışına yönelik düzenlemesi yürürlüğe girdi. Yeni düzenleme işe yaradı sıfır otomobiller zuladan çıktı ve 5 bin TL'ye varan indirimler yapıldı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:42

Ticaret Bakanlığının ikinci el otomobil ve arazi taşıtlarının satışına yönelik düzenlemesi yürürlüğe girdi. İkinci el kara taşıtı ticaretiyle iştigal edenler, otomobil ve arazi taşıtlarının satışını, ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmedikçe 1 Temmuz 2023'ten önce yapamayacak.

17 milyon emeklinin beklediği haber geldi! Kanun teklifi Meclis'e sunuldu:... Haberi Görüntüle

SIFIR ARAÇLAR ZULADAN ÇIKTI

Sabah gazetesinin aktardığı habere göre; Ticaret Bakanlığı'nın hayata geçirdiği düzenlemenin ardından sıfır araçlar zuladan çıktı. Otomobil bayileri, 6 ay sınırının ardından bir anda olmayan araçları buldu. "Gelin alın, anında teslim" kampanyaları başlatan yetkili bayiler, stoklarında olmayan araçları da 1-2 hafta içinde temin ediyor. Bayrampaşa'daki yetkili oto bayisine, standart paket manuel bir binek araç soruldu. Firmanın satış temsilcisi, istenilen modelin ellerinde olduğunu belirtti. Aynı modelin otomatik vitesini sorulduğunda ise, "O model eylülün ilk haftasında gelecek. Eğer ön ödeme yaparsanız sizin için aracı ayırırız" dedi. Ancak aynı bayi 20 gün önce aradığında bu modellerin ellerinde olmadığını, en erken 2 ay sonra ulaşabileceği belirtilmişti. Bu durum hatırlatılan satış temsilcisi, "Evet bu aybaşında biraz sorun vardı ancak bu hafta çözüldü" şeklinde cevap verdi.

Depoları doldurun büyük zam yolda! Benzin ve motorine ne kadar... Haberi Görüntüle

'ARAÇ YOK' SÖYLEMİ SONA ERDİ

Bu sefer de Türkiye'nin önde gelen otomobil distribütörlerinden birinin Kartal'daki yetkili bayisi arandı. Aynı markanın bir orta bir de üst segment modeli soruldu. Her iki markanın da manuel araçlarının ellerinde olduğu ve istenildiği takdirde göserebileceklerini belirttiler. Bu araçların otomatik viteslerinin ise ellerinde bulunmadığını, eylül ayı içinde stoklara gireceğini kaydettiler. Bu araçların daha önce bulunamadığını hatırlatılan satış temsilcisi, "Bir dönem 3-4 ay araç yoktu. Şu an öyle bir sorun yok. Dediğim gibi manuel isterseniz gelip alabilirsiniz, otomatik ise eylülde stokta olacak" ifadelerini kullandı.

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı hizmete giriyor! Süre 15 dakikaya... Haberi Görüntüle

ANINDA ALIN 5 BİN TL İNDİRİM

Sadece İstanbul değil, farklı illerdeki otomobil bayileri de arandı. İzmir'deki bir bayiye başka marka bir araç soruldu. Ellerinde tüm modellerin olduğunu belirttiler. Bu markanın bir modelini sorulduğunda, "Elimizde var. Benzinli, otomatik, tekno paket olan aracımız kredi kullanacaksanız 591 bin TL. Eğer nakit alacaksanız 555 bin TL. Ancak bu haftaya özel 5 bin TL indirimle 550 bin TL" diye konuştular. Aynı markanın üst modelinin ise önümüzdeki hafta stoklara geleceğini, onunla ilgili de yardımcı olabileceğini belirttiler.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading