Yandex Metrica

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? “İlk kez benden duyacaksınız” diyerek açıkladı

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? “İlk kez benden duyacaksınız” diyerek açıkladı

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ersin Konar, katıldığı canlı yayında asgari ücretle ilgili heyecanlandıran açıklamalarda bulundu. SGK uzmanı, katıldığı yayında 'İlk kez benden duyacaksınız' deyip asgari ücretle ilgili rakam verdi.

Ekonomi

23.01.2024, 22:14

Cumhurbaşkanlığının Meclis'e sunduğu 2023 bütçesinde işveren prim desteğinin yüzde 58 artırıldığının görülmesi üzerine yapılan hesaplamalarda asgari ücrete yüzde 50 zam olasılığı belirdi. HAK-İŞ tarafından hazırlanan raporda da tüm ücretlilerden alınan vergi oranının yüzde 10 olarak belirlenmesi talep edildi.

Bakan Şimşek'ten kamu harcamalarıyla ilgili açıklama: Kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz Bakan Şimşek'ten kamu harcamalarıyla ilgili açıklama: Kontrol edecek ve kesintiye... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET 10 BİN TL OLACAK

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ersin Konar, katıldığı canlı yayında asgari ücretle ilgili, "Bazı otoriteler yüzde 90 civarı beklenti yapıyor. Belki de ilk defa benden duyacaksınız ama asgari ücretli arkadaşlarımızı sevindirecek bir rakam üzerinde onay alındığını düşünüyorum. Ben asgari ücretin ocak ayı içerisinde 5 bin 500 liradan 10 bin liraya sabitleneceğine inanıyorum. Asgari ücret için yeterli bir rakam değil. İşverenlerimizin sırtına çok büyük bir yük. Hükümetimizin elini taşın altına koyacağına ve işverene büyük oranda destek getireceğine ve asgari ücretin 10 bin lira olacağını tahmin ediyorum." dedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading