Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yarın sabah 09.00’da ödeme hesapta! Karşılıksız nakit olarak ödeme yapıldı: İşte destek kredi ödemesinde detaylar

Yarın sabah 09.00’da ödeme hesapta! Karşılıksız nakit olarak ödeme yapıldı: İşte destek kredi ödemesinde detaylar

Temmuz ayından itibaren uygulanacak asgari ücretin belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı beklenirken vatandaşlar asgari ücreti merak ederek araştırıyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:58

Asgari ücret ne kadar olacak, milyonlarca vatandaş tarafından merakla sorgulanıyor. Temmuz ayında yapılacak asgari ücret ara zammını heyecanla beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ilk kez net rakam verdi. Katıldığı bir televizyon programının canlı yayınında açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin'in açıklamalarının ardından '2023 Temmuz ara zamlı asgari ücret ne kadar olacak?' sorusu, en çok araştırılan konular arasında yerini aldı. Asgari ücret ile ilgili detaylar haberimizde... 

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattı açıldı: Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da kirlenmiş bir yönetim... Haberi Görüntüle

BAKAN BİLGİN ASGARİ ÜCRET İÇİN İLK KEZ RAKAM VERDİ

Geçtiğimiz ocak ayından itibaren 2023 yılı için uygulanacak asgari ücret brüt 10 bin 8 TL, net olarak da 8 bin 506 TL olarak belirlenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan zammın yetersiz kalması durumunda Temmuz ayında ara zam yapılacağının sinyallerini vermişti. Asgari ücrete yönelik açıklamalar milyonlarca vatandaşın heyecanını artırdı. Konuya ilişkin en net açıklama ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'den verdi. Açıklamasında asgari ücret zammına ilişkin rakam veren Bakan Bilgin, asgari ücretin sadece en düşük ücreti belirlemediğine dikkat çekerek "Asgari ücreti yukarı çıkardıkça, bütün ücretler yukarı doğru çıkıyor. 'Siz asgari ücreti yüzde 70 artırdığınız zaman üsttekiler de yüzde 70 artış bekliyor diyorlar." ifadelerini kullandı.

Ayın 17, 18, 19, 20, 21'inde emekli maaşı alanlar dikkat!... Haberi Görüntüle

2023 TEMMUZ ARA ZAMLI ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret Ocak ayında yapılan zamla birlikte net 8 bin 506 TL 'ye (~425 $) yükseltildi. Dolar üzerinden yapılacak hesaplamayla birlikte Temmuz ara zammı ile asgari ücret hesaplamaları şöyle:

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading