Yandex Metrica

Yapılandırılan borçların ilk taksit ödemesinde bugün son gün

Yapılandırılan borçların ilk taksit ödemesinde bugün son gün

Borçların yeniden yapılandırılması için 1 milyondan fazla başvuru yapıldı. Yapılandırılan prim borçlarının ilk taksit ödemesindeki son gün ise bugün. Ödemeler e-devlet üzerinden yada mobil bankacılıktan yapılabilecek.

Ekonomi

23.01.2024, 22:02

Başvuruları 30 Eylül tarihinde biten borç yapılandırılmasından 1 milyondan fazla mükellef yararlanmak istedi. Yapılandırılan prim borçlarının ilk taksit ödemesinde son gün ise bugün.

Yapılandırılmış prim borçları e-devlet üzerinden ödenebilecek. SGK'nın anlaşmalı olduğu bankaların şubeleri, ATM'leri, internet yada mobil bankacılığından da ödeme yapılabilecek.

Emekliler dikkat! En düşük emekli maaşına en yüksek promosyon o bankada! Emekliler dikkat! En düşük emekli maaşına en yüksek promosyon o... Haberi Görüntüle

GELİR TESTİ İÇİN SON GÜN

Yapılandırmada 18 taksit imkanı sunuldu. Peşin ödeme yapanlar için faizin yüzde 90'ı silindi. İki taksitle ödemede ise faizde yüzde 50 indirim yapıldı.

Şu ana kadar hiç gelir testi yaptırmamış olan kişiler de bugün mesai bitimine kadar gelir testi yaptırabilecek.

Sonuca göre geliri asgari ücretin üçte birinin altında olan kişilerin tüm borçları silinecek, primleri devlet tarafından ödenecek. Bu kişiler sağlık hizmetinden de ücretsiz olarak yararlanabilecek.

Nisan ayı öncesine ait genel sağlık sigortası prim borçları da 31 Aralık tarihine kadar ödenebilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading