Yandex Metrica
SON DAKİKA
Vergi muafiyeti için süreler uzatıldı! Belge ve raporunuzu bu tarihe kadar teslim edin

Vergi muafiyeti için süreler uzatıldı! Belge ve raporunuzu bu tarihe kadar teslim edin

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden etkilenen illerde merkezi, şubesi veya iktisadi işletmesi bulunan ve Cumhurbaşkanı'nca vergi muafiyeti tanınan vakıfların Gelir İdaresi Başkanlığına 31 Mart'a kadar göndereceği belge ve raporların verilme süresi uzatıldı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:37

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından vakıflara vergi muafiyeti getirilmesi hakkında genel tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ekonomistler ne bekliyor? Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında Haberi Görüntüle

TARİH UZATILDI

Buna göre depremler nedeniyle Bakanlık tarafından mücbir sebep hali ilan edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illeri ve Sivas'ın Gürün ilçesinde, merkezi, şubesi veya iktisadi işletmesi bulunan vergiden muaf vakıfların 2022'ye ilişkin Bakanlığa ibraz etmeleri gereken dönem sonunda düzenlenecek bilanço ve gelir gider tablosu, bir yıllık faaliyetlerinin sonuçlarını gösteren kesin bütçe tablosu, yıllık faaliyet raporu, yeminli mali müşavirce düzenlenmiş tasdik raporu ve vakfa ait iktisadi işletme bulunması halinde bunlara ait bilanço ve gelir tablolarının ibraz edilme tarihi, bu yerlerde mücbir sebep halinin sona erdiği tarihi izleyen ayın sonuna kadar uzatıldı.

Mutfakların vazgeçilmezi ayçiçek yağında dikkat çeken bir indirim yapıldı. Haberi Görüntüle

VAKIFLAR DA SÜRE UZATIMINDA YARARLANACAK

Ayrıca, bu yerler dışında merkezi bulunan ve mücbir sebep hali kapsamındaki yerlerde faaliyette bulunan yeminli mali müşavirlerle tasdik sözleşmesi olan vakıflar da bu süre uzatımından yararlanabilecek.

Vergi muafiyeti tanınan vakıfların deprem bölgesine yapacakları bağış, yardım ve harcamalar amaca yönelik harcama kapsamında değerlendirilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading