Yandex Metrica

Vergi borcu nasıl silinir, Vergi borcu sorgulama işlemi nereden yapılır?

Vergi borcu nasıl silinir, Vergi borcu sorgulama işlemi nereden yapılır?

Borçlar için cumhuriyet tarihinin en büyük ve kapsamlı yapılandırma paketinin gelmesine az bir zaman kaldı. Bunun üzerine vatandaş arama motorlarında, Vergi borcu nasıl silinir, Vergi borcu sorgulama işlemi nereden yapılır? sorularına yanıt arıyorlar.

Ekonomi

23.01.2024, 20:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketinin hayata geçireceliğini duyurmasının ardından vergi borcu olan vatandaşlar internet üzerinden, Vergi borcu nasıl silinir, Vergi borcu sorgulama işlemi nereden yapılır? sorularını araştırıyorlar. Gelin birlikte bu soruların yanıtlarına göz atalım.


VERGİ BORCU SORGULAMA İŞLEMİ NEREDEN YAPILIR?

Bu işlem için öncelikle güncel olan borcunuzu sorgulamanız lazım. Borç yapılandırma işlemini yapmak için vergi borcunuzun olması gerek. Güncel olarak borcunuz var ise , başvuru için belirlenen tarihler içerisinde dilekçe doldurarak devlet dairelerine git, e-posta ile mesaj yollayarak veya internet üzerinden T.C kimlik numaraları ile başvurularınızı kolaylıkla yapabilirsiniz. 

O bankadan müşterilerine özel kampanya! Hesabı olanlar dikkat: 1 yıl boyunca ücretsiz olacak! O bankadan müşterilerine özel kampanya! Hesabı olanlar dikkat: 1 yıl... Haberi Görüntüle

Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: 23 Nisan Çarşamba gram altın ne kadar oldu? Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: 23 Nisan Çarşamba gram altın ne... Haberi Görüntüle

VERGİ BORCU NASIL SİLİNİR?

Vergi borcu direkt olarak silinemiyor. Vergi hukukunda zamanaşımı ile vergi borcu silinebiliyor. Vergi hukukunda zamanaşımı, belli bir süre geçmesiyle birlikte  vergi borcunun ortadan kalkması anlamına geliyor.

Tahakkuk zamanaşımı;  213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nda; tahsil zamanaşımı ise, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’da düzenlenmiştir.

Zamanaşımı, mükellefin bu hususta bir müracaatı olup olmadığına bakılmaksızın hüküm anlamına geli. Tahsil daireleri amme alacağının tahsilinde zamanaşımını re’sen (kendiliğinden) dikkate almak zorundadırlar. Zamanaşımı, vergi alacağını ortadan kaldıran nedenlerden birisidir.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading