Yandex Metrica

Venezuela'dan Türkiye'nin tarımsal yatırımına dev katkı! 400 bin hektarlık alan ayrıldı

Venezuela'dan Türkiye'nin tarımsal yatırımına dev katkı! 400 bin hektarlık alan ayrıldı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Türkiye için ayrılan 'Turkish land' bölgesinde tarımsal yatırım anlaşması sağlanıldığını duyurdu. Elde edilecek hasılatın yüzde 70'i Türkiye'ye, yüzde 30'luk kısmı ise Venezuela'ya bırakılacak.

Ekonomi

23.01.2024, 19:34

Tarım ve Orman Bakanlığı, 15 Haziran günü yurt dışında yapılması planlanan tarım ve gıda ürünleri yatırımlarını duyurmuştu.

23 Nisan Ankara'da toplu taşıma ücretsiz mi? 2024 Çocuk Bayramı'nda Ankaray, ABB metro, EGO otobüs bedava mı? 23 Nisan Ankara'da toplu taşıma ücretsiz mi? 2024 Çocuk Bayramı'nda... Haberi Görüntüle

VENEZULA TOPRAKLARINDA TARIM YATIRIMI

Bakan Vahit Kirişci ise detayları konuşmak ve Venezuela topraklarında tarım yatırımı yapmak için Güney Amerika'ya hareket etti.

Vahit Kirişci burada, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve Venezuela Üretken Tarım ve Araziler Bakanı Wilmar Castro Soteldo ile bir araya geldi.

Bakan Uraloğlu duyurdu: Fahiş bilet fiyatlarına sıkı denetim! Bakan Uraloğlu duyurdu: Fahiş bilet fiyatlarına sıkı denetim! Haberi Görüntüle

MADURO DA KATILDI

Kirişci, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Venezuela’nın başkenti Karakas’ta Devlet Başkanı Sn. Nicolas Maduro ile görüştük. Sn. Cumhurbaşkanı’na kabulleri için şükranlarımı arz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Temmuzda memur ve emekliye yüzde kaç zam yapılacak? Bakan Şimşek ipucunu verdi Temmuzda memur ve emekliye yüzde kaç zam yapılacak? Bakan Şimşek... Haberi Görüntüle

HASILATIN YÜZDE 70'İ TÜRKİYE'YE GERİ KALAN KISMI VENEZUELA'YA BIRAKILACAK

Venezuela'da Türkiye için ayrılan ve "Turkish land" olarak adlandırılan bölgede tarımsal yatırım yapılacak ve elde edilecek hasılatın yüzde 70'inin yatırımcıya, geri kalan yüzde 30'luk kısmının da Venezuela'ya bırakılacak.

Açıklamada, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun geçen hafta gerçekleştirilen ziyaretinde iki ülke arasında üç ayrı iş birliği anlaşması imzalandığının hatırlatıldığı belirtilerek, "Bitki Koruma ve Karantina Alanında İş Birliği Mutabakat Zaptı" imzalandığı duyurulmuştu.

Rotayı Cumhurbaşkanı Erdoğan çizecek! Bakan Uraloğlu açıkladı: Türkiye-Irak arasındaki Kalkınma Yolu'nda tarihi adım! Rotayı Cumhurbaşkanı Erdoğan çizecek! Bakan Uraloğlu açıkladı: Türkiye-Irak arasındaki Kalkınma... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE 400 BİN HEKTAR TARIMSAL ALANDA YATIRIM YAPABİLECEK

Bakanlık açıklamasında şu ifadeler kullanılmıştı;

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmeler esnasında ve sonrasında, imza töreninde Sn. Maduro, Türk yatırımcıları kendi ülkesine yatırım yapmak üzere davet etmiştir. Venezuela Üretken Tarım ve Araziler Bakanı Sn. Wilman Castro Soteldo, Sn. Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişci'ye Türk yatırımcıların Venezuela'da 400 bin hektar tarımsal alanda yatırım yapabileceklerini belirtmiştir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading