Yandex Metrica

Vedat Bilgin'den son dakika asgari ücret açıklaması: 1-2 hafta içinde bitiririz

Vedat Bilgin'den son dakika asgari ücret açıklaması: 1-2 hafta içinde bitiririz

Son dakika haberleri... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin tespitine ilişkin görüşmelerle ilgili, "Ben görüşmeleri ilk haftada bitirme kararındayım. Olur gibi görüyorum" dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 18:20

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaklaşık 8 milyon insanın merakla beklediği asgari ücret görüşmeleriyle ilgili konuştu.

Vedat Bilgin, asgari ücretle iglili şu bilgiyi verdi; "Aralık ayının sonunu bekleme niyetinde değiliz. Aralık ayının başında başlarız, 1-2 hafta içinde bitiririz. Bu defa erken bitirme eğilimindeyiz. Çünkü; taraflarla, sosyal ortaklarımızla görüşüyoruz. Onlarla bir uzlaşma noktasına doğru gidiyoruz. Araştırmamızın ilk verileri de onlarla uzlaşabileceğimiz yönünde."

ŞARTSIZ 20.000 TL NAKİT! O bankadan anında ihtiyaç kredisi hesaba yatıyor ŞARTSIZ 20.000 TL NAKİT! O bankadan anında ihtiyaç kredisi hesaba... Haberi Görüntüle

"BÖLGESEL ASGARİ CÜRET OLMAZ"

Kabine Toplantısı sonrasında çalışmalara ilişkin bilgi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, kademeli asgari ücret uygulamasının söz konusu olmadığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı; "Yasalarımıza göre kademeli asgari ücret olmaz, bölgesel asgari ücret olmaz. İşletme büyüklüğüne göre asgari ücret olmaz. O doğrudan doğruya emeği koruyacak en düşük ücrettir ve Türkiye çapında uygulanır."

Bakan Şimşek sinyali vermişti! Kamuda tasarruf dönemi başlıyor: İşte madde madde hayata geçirilecek uygulamalar... Bakan Şimşek sinyali vermişti! Kamuda tasarruf dönemi başlıyor: İşte madde... Haberi Görüntüle

ANKET TAMAMLANMAK ÜZERE

Bakan Bilgin, işverenin yükünü hafifletmek için asgari ücrette vergi indiriminin söz konusu olabileceğini de anlattı. Asgari ücretin belirlenmesine yönelik tüm kesimlerin taleplerinin alındığı ilk anket çalışmasının ise tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading