Yandex Metrica

Ve resmen açıklandı! Asgari ücrete zam tartışmaları son buldu! Temmuz ayında rekor zam gelecek

Ve resmen açıklandı! Asgari ücrete zam tartışmaları son buldu! Temmuz ayında rekor zam gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı MÜSİAD toplantısında, asgari ücret meselesi başta olmak üzere, diğer ekonomi verilerini bugünkü Kabine toplantısında ele alacaklarını açıkladı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:14

Tüm dünyada Rusya Ukrayna savaşının baskısıyla ve artan enerji maliyetleriyle birlikte yükselen enflasyon Türkiye'de de hayat pahalılığına sebep oluyor. Bu konu üzerine sürekli bir araya gelen hükümet yetkilileri fiyatları düşürmenin yollarını ararken 3600 ek gösterge ve asgari ücret temmuz zammı başta olmak üzere birçok konuda ekonomik çalışma gerçekleştiriyor.

Bugün, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin 32. kuruluş yıldönümü vesilesiyle düzenlenen MÜSİAD Türkiye'nin Gücü Ödülleri Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuya ilişkin açıklama yaptı. 

Bayramda tatile değil işe gidene ek ödeme! İzin yapmayan vatandaşlara ek ücret ödemesi yapılacak! İşte detaylar... Bayramda tatile değil işe gidene ek ödeme! İzin yapmayan vatandaşlara... Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK ENERJİ MALİYETİ TÜRKİYE'DEDİR

Erdoğan, mevcut finansal tablo karşısında şunları söyledi:

Katlanarak artan enerji, gıda ve hammadde fiyatları ne yazık ki tüm dünyada enflasyonu körüklüyor, enflasyon herkesin ortak sorunu haline gelmiştir.

Tüm bu olumsuz gelişmelerden küresel ekonominin bir parçası olarak Türkiye ekonomisi de ister istemez etkileniyor, üstelik biz bir de kur baskısı ve rasyonaliteden uzak fiyatlandırma alışkanlığı ile mücadele ediyoruz.

Enerji fakiri olan bir ülke Türkiye, buna rağmen kullanıcılara yansıyan fiyat bakımından en düşük enerji maliyeti Türkiye'dedir.

Nükleer güç santrallerimizi devreye almak için gece gündüz demeden çalışıyoruz, Akkuyu'yu inşallah 2023 sonuna kadar bitireceğiz.

Ons ve gram altında yeni rekor! Bayram tatili dinlemeyip artmaya devam etti: İşte güncel rakamlar Ons ve gram altında yeni rekor! Bayram tatili dinlemeyip artmaya... Haberi Görüntüle

HER ALANDA İNSANIMIZIN HAYAT STANDARDINI KORUYACAK ADIMLAR ATIYORUZ

Asgari ücretten, memur ve emekli maaşlarına kadar her alanda insanımızın hayat standartlarını koruyacak adımlar atıyoruz.

Karadeniz'de keşfettiğimiz doğal gazı bir an önce ülkemiz sistemine bağlamak için yoğun çaba harcıyoruz.

Attığımız adımlarla 85 milyonun her bir ferdinin fiyat artışlarından asgari düzeyde etkilenmesini sağlıyoruz.

Altında rüzgar tersine dönebilir! İslam Memiş hiç kimsenin beklemediği bir gelişme olabilir dedi Altında rüzgar tersine dönebilir! İslam Memiş hiç kimsenin beklemediği bir... Haberi Görüntüle

KABİNE TOPLANTISINDA GÖRÜŞÜLECEK

Bakanlıklarımız ve diğer kurumlarımızla tamahkarlık yapanlara karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz, bugünkü Kabine Toplantısı'nda bu meseleleri konuşacak, tartışacak, atılması gereken adımları süratle hayata geçireceğiz.

Fahiş artışların bir kısmının ekonomik gerçeklerle bağlantısının bulunmadığını elbette biliyoruz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading