Yandex Metrica

Uzmanlardan son dakika açıklaması: 2022 asgari ücret zam oranı ne kadar olacak?

Uzmanlardan son dakika açıklaması: 2022 asgari ücret zam oranı ne kadar olacak?

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın merakla beklediği 2022 asgari ücret zam oranına yönelik görüşmeler başlamak üzere ve zam tahminleri de gündeme gelmeye başladı. Bir taraftan gözler 2022 yılı asgari ücret zam oranı için enflasyona çevrilirken, diğer taraftan uzmanların hesaplamalarına göre oldukça iyi seviyede bir zam oranı görünüyor.

Ekonomi

23.01.2024, 18:10

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını döneminde tedarik zinciri ve enerji piyasasındaki dalgalanmalar, küresel ekonomiyi de olumsuz etkiliyor.

ABD ve Avrupa ülkeleri son 13 yılın en sıkıntılı zamanlarından geçerken Türkiye'de bu durum alınan önlemlerle çok daha hafif etkilerle atlatılıyor. Diğer taraftan ister istemez ekonomide dalgalanmalar meydana geldi ve şimdi yedi milyon asgari ücretli çalışan 2022 asgari ücret zam oranına odaklandı.

asgari ücret zammı

SON DAKİKA: Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon beklentisini yükseltti! SON DAKİKA: Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon beklentisini... Haberi Görüntüle

TAHMİNLERE GÖRE 2022 ASGARİ ÜCRET MİKTARI 3 BİN 477 TL 

Yeni Şafak'ın haberine göre, önümüzdeki günlerde yapılacak olan asgari ücret görüşmelerine kısa bir süre kala piyasada zikredilen rakamlar daha yüksek sesle dile getirilmeye başlandı.

Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçlarına göre 2021 yılı sonunda enflasyonun yüzde 16,40 gerçekleşeceği tahmin ediliyor ve bu da asgari ücret artışının da 5-6 puan üzerinde olacağına işaret ediyor. Bu puan artışının karşılığı ise yüzde 22 asgari ücret zammına denk geliyor. Yapılacak zamma göre 2022 yılında asgari ücretin 3 bin 477 lira olması bekleniyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading