Yandex Metrica
SON DAKİKA
Uzmanlardan Bitcoin yatırımcılarına uyarı! 'Kaybetmeye hazır oldukları paralarla yatırım yapsınlar'

Uzmanlardan Bitcoin yatırımcılarına uyarı! 'Kaybetmeye hazır oldukları paralarla yatırım yapsınlar'

Kripto para birimlerine moral verecek gelişmelerin ön saflarında, ABD'de geçen hafta yayınlanan ve aralık ayındaki düşüşün ardından küresel enflasyon gidişatına kripto para birimleri için tam bir yükseliş görünümü verse de AJ Bell Yatırım Analizi Başkanı Laith Khalaf yatırımcılara uyarı geldi. Laith Khalaf, "Bir yıl içinde Bitcoin’in 50 bin dolar ya da 5 bin dolardan işlem görmesi beni şaşırtmaz. Fiyatlar önemli ölçüde düşmüş olsa bile, Bitcoin’e yatırım yapmak isteyenler en kötü durumda tamamen kaybetmeye hazır oldukları paralarla yatırım yapmalılar." dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:20

Son yıllarda dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye ’dede popüler bir yatırım aracı olan kripto para birçok insana kazandırırken aynı zamanda kayıplar yaşamalarına neden olabiliyor. 

Kripto piyasası sakin görünüyor olsa da, Metropolitan Commercial Bank kısa bir süre önce piyasa kayıplarını ve davaları gerekçe göstererek kripto para birimlerini kapatacağını açıklamıştı. 

5 bin 600 TL bayram müjdesi! Emekliye ek zam gelecek... Haberi Görüntüle

MAKROEKEONOMİK GELİŞMELERE ODAKLANILACAK 

Bu hafta piyasa, başta ABD perakende satışları olmak üzere makroekonomik gelişmelere yönelecek. Kripto sektöründeki bir diğer aktivite ise işten çıkarmalar sayfasıdır. Geçen hafta, crypto.com dünya çapındaki iş gücünün %20'sini işten çıkardığını duyurdu. Genel olarak 2023'ün bir önceki yıla göre daha olumlu geçmesini bekleyen uzmanlar, belirsizlik konusunda yatırımcılara uyarıda bulundu.

Emekli ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarih netleşti! SSK ve Bağ-Kur emeklileri... Haberi Görüntüle

YIL İÇİNDE OYNAKLIKLAR GÖRÜLEBİLİR 

Sussex Üniversitesi'nden Profesör Carol Alexander: Bitcoin’in bu yıl içinde performansını değerlendirdiğimizde gerilemesinin pek olası olmadığını düşünüyorum. Hatta ilk çeyreğin sonunda 30 bin dolarlık seviyeyi aşabilir. Üçüncü ve dördüncü çeyrekte ise yaklaşık 50 bin dolar seviyesine gelebilir. 2023’te Bitcoin yükselişe geçecek olsa bile yeni bir yatırım sermayesi akışı beklemiyorum. Yıl içinde piyasada zaman zaman oynaklıklar görülse de bu durumun bir önceki yıla göre çok daha az olacağını söylemek mümkün.

Hedef 100 bin varil! Bakan Bayraktar duyurdu: Gabar'da günlük petrol... Haberi Görüntüle

BİTCOİN ŞOK EDİCİ BİR YIL GEÇİRDİ 

AJ Bell Yatırım Analizi Başkanı Laith Khalaf: Bitcoin hiç şüphe yok ki şok edici bir yıl geçirdi. Kripto paralar o kadar değişken ki bundan sonra ne olacağı konusunda net bir yorum yapmak mümkün değil. Bir yıl içinde Bitcoin’in 50 bin dolar ya da 5 bin dolardan işlem görmesi beni şaşırtmaz. Fiyatlar önemli ölçüde düşmüş olsa bile, Bitcoin’e yatırım yapmak isteyenler en kötü durumda tamamen kaybetmeye hazır oldukları paralarla yatırım yapmalılar.

Motorin fiyatları geriledi! Akaryakıtta indirim, zam var mı? 25 Mart... Haberi Görüntüle

YÜKSELİŞLER VE DÜŞÜŞLER GÖRECEĞİZ 

 ARCANE Research Kıdemli Analisti Vetle Lunde: 2023 yılı Bitcoin için çok güçlü başladı, piyasanın FTX çöküşünden sonra bu seviyelere gelmesi umut verici. 2022’de karşılaştığımız neredeyse sürekli halen gelen Haber akışı, yatırımcıları kaldıraçlı işlem yapmaya çekti. Makro anlamda geçen yıla benzer, küresel bir durgunluk halen masada ve birkaç şirket kripto kriziyle mücadele etmeye devam ediyor. Tüm bu sorunlar hemen çözülemez. Bu anlamda piyasanın hareket kabiliyetini sınırlayabilir. 2023’ün kripto piyasası için önceki üç yıla göre daha az volatil olmasını bekliyorum. Periyodik olarak yükselişler ve düşüşler göreceğiz. Yatırımcılar 16 bin ila 28 bin dolar aralığında Bitcoin’e hazırlıklı olmalı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading