Yandex Metrica
SON DAKİKA
Uzmanlardan ATM kullananlara kritik uyarı! Bu durumda paranızdan olabilirsiniz

Uzmanlardan ATM kullananlara kritik uyarı! Bu durumda paranızdan olabilirsiniz

Eski ve arızalı bankamatikler nedeniyle binlerce vatandaş mağdur oluyor. Binlerce lirayı bulan meblağlar alıkonuluyor ve iadesi uzun sürüyor. Uzman isimden konuyla ilgili açıklama geldi.

Ekonomi

21.03.2024, 16:07

Türkiye'de milyonlarca insan gün içinde sık sık bankamatikleri kullanmak zorunda kalıyor. Ancak eskiyen ve arızalı olan cihazlar, vatandaşlara mağduriyet yaratıyor. ATM'ler aracılığıyla para yatırmak isteyen vatandaşlar, paraların alıkonulması nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyor. 

ŞOK'a İPhone 15 ve Dyson V11 geliyor! 16 Mart 2024... Haberi Görüntüle

YOĞUN ŞİKAYET VAR

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aziz Koçal, konuyla ilgili açıklamada bulundu. ATM'lerin neden olduğu sorunlar yüzünden belirli sürelerle alıkonulan para miktarının milyonlara ulaştığını söyleyen Koçal, "Arızalı ATM'lerin vatandaşların paralarını alıkoyduğu, hesaplarına geçmediği ve alıkonulan paraların iadesinin de haftalar sürdüğü konusunda yoğun şikayetler alıyoruz" dedi.

İstanbul Havalimanı'ndan büyük başarı: Üst üste dördüncü kez yılın en... Haberi Görüntüle

"TÜKETİCİLER CİDDİ ŞEKİLDE MAĞDUR"

Durumu 'bankaların ayıplı hizmeti' olarak nitelendiren Koçal, ATM cihazlarının yenilenmesinin ve arızaların giderilmesinin bankaların görevi olduğuna dikkat çekti. Arıza nedeniyle ATM'de alıkonulan paraların iadelerinin de sorun teşkil ettiğini söyleyen Koçal, şu ifadeleri kullandı:

"Bu konuda da tüketici hakem heyetleri ve mahkemelerine, internetteki şikayet sitelerine ayrıca başvurular yapıldığını biliyoruz. Banka müşterilerinin, tüketicilerin ciddi mağduriyetleri var. Birincisi, tüketici hiçbir hatası yokken parasını kaptırıyor.

Cihazın alıkoyduğu para hesabına geçmiyor. Acil ödemelerini yapamıyor. Yapılacak ödemeler kredi kartı, ek hesap, fatura ödemeleri ise bunların ödemesi yapılamadığı için gecikme cezalarıyla tüketici yüz yüze geliyor.

17 milyon emeklinin beklediği haber geldi! Kanun teklifi Meclis'e sunuldu:... Haberi Görüntüle

"BANKA TÜKETİCİNİN ZARARINI KARŞILAMALI"

Bankamatiklerin alıkoyduğu paralar tüketiciye en kısa sürede iade edilmelidir. Ayrıca bankalar, ATM'lerin alıkoyduğu paraların geciken iade sürelerine göre vatandaşa gecikme bedeli ödemekle, tüketicilerin maddi ve manevi zararlarını karşılamakla, ayıplı hizmeti telafi etmekle yükümlüdür

Tüketici mahkemeleri ve hakem heyetlerinin bu yöndeki kararları emsal alınmalıdır. Tüketicilerin lehine bu yönde yargı kararları mevcuttur. Bankacılıkla ilgili üst kuruluşların da müşterilerin bu tür mağduriyetlerinin giderilmesi, alıkonulan paraların iade süreleri, alıkonulan paraların iadesinde gecikme halinde bankalara nasıl yaptırım uygulanacağı konusunda hükümler ortaya koyması gerekmektedir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading