Yandex Metrica
SON DAKİKA
Uzmanlardan altın için korkutan uyarı geldi! O tarihte tamamen tükenecek, fiyatlar uçacak

Uzmanlardan altın için korkutan uyarı geldi! O tarihte tamamen tükenecek, fiyatlar uçacak

Uzmanlardan gelen açıklamalara göre altın madenleri ve altın üretimi tükenmeye yüz tutmuş durumda. Son raporlarda dünyada 53 bin ton altın kaldığı tahmin ediliyor.

Ekonomi

23.01.2024, 18:45

Vatan'ın haberine göre, uzmanların altın ile ilgili yeni açıklamalar korkutucu boyutlara ulaştı. Dünya Altın Konseyi'nin son raporuna göre, yer altı rezervlerinde 53 bin ton Altın kaldığı tahmin ediliyor. Yılda ortalama 3 bin ton civarındaki üretimin sürmesi halinde bilinen rezervler 18 yıl içinde tükenecek.

Akrabalardan nakit para istemeye son! O banka 15 bin TL... Haberi Görüntüle

2040'TA ALTIN MADENLERİNİN TAMAMI BİTECEK

Yani; 2040'ta yer altındaki altın madeninin tamamının bitmesi öngörülüyor. Bu da su kıtlığı gibi ekonomide, altın kıtlığı ile ilgili krizlerin kapımızda olduğunu anlamına geliyor.

Dünyada yer üstündeki altınların yarısının takı olarak kullanıldığını belirten uzmanlar, altın madenciliğinin bitmesi ile yer üstündeki altınların daha fazla değer kazanacağını belirtiyor. Bu da mücevherat anlayışımızdan, ülkelerin ekonomi politikalarına kadar birçok alanda alışkanlıkların değişeceğini gösteriyor.

5 litre ayçiçek yağı 195 TL! O market ayçiçek yağında... Haberi Görüntüle

ALTININ YERİNİ NE ALACAK?

Peki özellikle merkez bankalarının 'altın sonrası' tavrı nasıl olacak? Dünya ekonomisi altının yerine neyi koyabilir?

Altın ile ilgili açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk de altında miktar azaldığı için çıkarılma maliyetinin arttığına ve bunun da fiyatlara şimdiden yansımaya başladığına dikkat çekti.

Karşı karşıya kalınan tabloyu ‘endişe verici’ olarak adlandıran Yıldırımtürk “Ancak önümüzdeki dönemde eğer dünya ekonomisindeki tedirginlik sürmez, bir normalleşme süreci olursa o bahsedilen 18 yıllık zaman biraz daha uzayabilir” diye konuştu.

Altının petrol gibi tükenen bir maden olmadığını hatırlatan ve “Altın, geri dönüşümü olan ve bu süreçte de diğerlerine göre daha az zayiatı olan bir şey" diyen Yıldırımtürk, ‘altınsız dönem’ için ise ‘kripto paraları’ işaret etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading