Yandex Metrica

Uzmanından dolar ve altın uyarısı! 'Bir şeyler değişebilir' diyerek duyurdu! Önümüzde 48 saatte çok ama çok önemli!

Uzmanından dolar ve altın uyarısı! 'Bir şeyler değişebilir' diyerek duyurdu! Önümüzde 48 saatte çok ama çok önemli!

Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak, yatırımcılara altın ve dolar konusunda uyarıda bulundu. Kolçak 10 Mayıs'ı işaret etti.

Ekonomi

02.03.2024, 04:32

Dolar kuru uzun süren durgunluğun ardından yukarı yönlü harekete geçti. Yatırımcıların son zamanlarda en çok tercih ettiği yatırım araçlarından biri ise gram altın ise ons altın tarafından destek almayı sürdürüyor.

Türkiye seçim haftasına girerken 14  Mayıs'ta gerçekleşecek seçimler nedeniyle yatırımcıların tedirginliği sürüyor. Öte yandan ABD Merkez Bankası'nın (FED) piyasalar 10 Mayıs'ta ABD'den gelecek enflasyon verilerine odaklandı.

ANNELERE MAAŞ BAĞLANIYOR! SGK her ay 325 euro verecek: O illerde başlıyor ANNELERE MAAŞ BAĞLANIYOR! SGK her ay 325 euro verecek: O... Haberi Görüntüle

ABD ENFLASYON VERİLERİ ETKİLİ OLACAK

Kişisel Youtube kanalı üzerinden konuşan Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak, yatırımcıları uyardı.

Hatice Kolçak yaptığı açıklamada, "10 Mayıs'ta Amerikan enflasyonu gelecek. Tüm piyasalar bu karardan etkilenecek. Çarşamba günü gelecek enflasyonun geçen ayla beklenenle aynı olduğu görülüyor. Artık düşüş beklenmiyor. Bu beklenen bir durum. Eğer veriler beklentinin üzerinde gelirse piyasalara satış gelir. Ons altın, kriptolar ve borsada bunları görebiliriz. Cuma günü tarım istihdam verileri gelmişti. Bu aslında piyasaları pozitif etkileyen bir durumdu. Bu hafta FED başkanları da konuşacak. Onlarında etkisi olacak. Perşembe günü Üfe verileri gelecek. Çin'den ve İngiltere'den de önemli verileri bekliyoruz. Ama genel olarak küresel piyasalara enflasyon verisi damga vuracak. Dolar/TL'de çok önemli bir gelişme beklemiyorum. Ama seçim diğer tura kalırsa orada senaryo değişebilir. Bu hafta enflasyonda düşüş görürse ons altının 2030 dolarların üzerlerine çıktığını görebiliriz" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading