Yandex Metrica

Uzman isim 'piyasa balon oldu' diyerek yatırımcıları uyardı! Bu devirde alınmaz, satılır

Uzman isim 'piyasa balon oldu' diyerek yatırımcıları uyardı! Bu devirde alınmaz, satılır

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu, 'Bu zamanda ev alınmaz' diyerek son dönemde artan ev fiyatlarını değerlendirdi.

Ekonomi

12.02.2024, 16:03

İEKO Başkanı Nizameddin Aşa, "Bütün Türkiye'de had safhada bir konut sıkıntısı yaşanıyor." dedi.

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası (İEKO) Yönetim Kurulu Başkanı Nizameddin Aşa, İstanbul’daki konut kira fiyatlarının artışını ve konut sıkıntısını ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi.

BDDK'dan yönetmelik değişikliği! Bin liraya yükseltildi BDDK'dan yönetmelik değişikliği! Bin liraya yükseltildi Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'DE HAD SAFHADA KONUT SIKINTISI YAŞANIYOR"

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nizameddin Aşa, geciken kentsel dönüşüm inşaatları, mülteci ve üniversite öğrencilerinin ev arayışlarıyla birlikte konut kiralarının yüzde 200'e yakın arttığını söyledi. Aşa, “Şu anda İstanbul'un bütün ilçelerinde, hatta bütün Türkiye'de had safhada bir konut sıkıntısı yaşanıyor. Ne kadar inşaat yaparsanız yapın göç devam ettiği müddetçe bu sıkıntı yaşanacak.” dedi.

Aşa, "Sadece iyi semtlerde değil, birçok semtte bu sıkıntı yaşanıyor şu anda. Gaziosmanpaşa'da da bu sıkıntı yaşanıyor, Nişantaşı'nda da yaşanıyor, Ümraniye'de de. Ki en yüksek kira artışı Ümraniye'de olmuş. Bu olay mal sahiplerinden kaynaklanıyor. Yani mal sahipleri sağdan soldan duydukları bilgiyle devamlı fiyatları yükseltme eğiliminde. Kendi kendilerine emsal yaratıyorlar. ‘Ahmet şu fiyata verdi, benim evim daha güzel, benim evime uygun fiyat’ gibi" dedi.

49 ilde 1359 arsa satışa çıkıyor: Yüzde 20 indirim fırsatı var! 49 ilde 1359 arsa satışa çıkıyor: Yüzde 20 indirim fırsatı... Haberi Görüntüle

GAYRİMENKUL BALONU

Konuyla ilgili konuşan İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu, bu zamanda ev almanın mantıklı bir iş olmayacağını söyledi.

Kurtoğlu yaptığı açıklamada, "Çok sayıda dostumuz soruyor:”Ev almanın mı satmanın mı zamanı?” Ailenin oturacağı ikamet edeceği ev ise bu tercih size kalmış bir şey. Ancak "gayrimenkule yatırım” ise bu balon yapmış piyasa da alınmaz satılır.Elbette bu bir yatırım tavsiyesi değildir" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading