Yandex Metrica

Sitede Ara

Uzman ekonomist her şey değişecek diyerek altın ve dolar için tarih verdi! Yatırımlarınızı koruyun

Uzman ekonomist her şey değişecek diyerek altın ve dolar için tarih verdi! Yatırımlarınızı koruyun

Para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak, altın ve dolar fiyatlarına dair değerlendirmelerde bulundu. Kolçak, doların 15.50'ye kadar yükselebileceğini söyleyerek yatırımcıyı uyardı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:14

Dolar, uzun bir sürenin ardından 15.20 seviyesinin üzerine çıktı. Bu gelişme karşısında yatırımcı panikledi ve altın ve doların gelecekteki fiyat hareketlerine yönelik araştırma yapmaya başladı. Uzman ekonomist Hatice Kolçak ise bu konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Kolçak'ın açıklaması şu şekilde:

"ABD enflasyonu yarın geliyor. Çok önemli çünkü. İki aydır faiz artırıyorlar. Bir miktar düşüş bekliyorlar. Çünkü düşüş faiz artırımının işe yaradığının göstergesi olacak. Doların kademeli yükselişine izin verildi. 15,50’ye kadar yükseliş bekliyorum. Mayıs ayı sonuna kadar gidişat bu olabilir. Altın 900 lira sınırında gidip geliyor. Dolar yukarı çıktığında yükselişe geçti. Ons altında yarından itibaren piyasalar düzelirse, enflasyon beklendiği gibi gelirse ons altının da toparlanacağını düşünüyorum. Gram altın önü böylelikle açılacak. Mayıs ayı karışık. Çok fazla detaya da girmeye gerek yok. 11 Mayısa dikkat!! Yarın her şey değişebilir!!"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading