Yandex Metrica

Ünlü kuyumcu İslam Memiş'ten son dakika dolar ve altın çağrısı! 'Haziran'da hayal olacak'

Ünlü kuyumcu İslam Memiş'ten son dakika dolar ve altın çağrısı! 'Haziran'da hayal olacak'

Ünlü kuyumcu İslam Memiş, doların 16 TL'yi geçmesini değerlendirdi. Haziran ayı için uyarıda bulunan Memiş, dolar, altın, euro ve kripto para borsasının gidişatını değerlendirdi.

Ekonomi

17.03.2024, 01:22

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, doların 16 TL bandını geçmesinin ardından piyasa değerlendirmesinde bulundu. Altın, dolar, euro, kripto para hakkında ilerleyen günlerde ne olacağına dair tahminlerde bulunan Memiş, gram altın için 'artık hayal olur' diyerek vatandaşları uyardı. 

TGRT Haber'e konuşan Memiş, "Dolar varlıkları şu anda yurt dışı piyasalarda geriliyor. Dünya genelinde dolar değer kaybetme sürecinde, iç piyasalarda ralli yapıyor. Gün içerisinde tekrar müdahale söz konusu olmuş olabilir ama teknik olarak gerilemesinin anlamı yoktu. Haziran ayında 16.40 lira seviyesini belirlemiştik, yükseliş devam edecek mi, bu seviyeyi teknik olarak takip ediyoruz.

Gelecek 10 yılın en çok tercih edilen meslekleri açıklandı! Çalışma Bakan Işıkhan geleceğin mesleklerini duyurdu! Gelecek 10 yılın en çok tercih edilen meslekleri açıklandı! Çalışma... Haberi Görüntüle

'FED MANİPÜLASYON YAPIYOR'

Fed'in şahin tonlu açıklamaları sürüyor ama bence manipülasyon yapıyorlar. Dikkat etmek gerekir. Burada ters köşe pozisyonu olabilir. 50 baz puan değil, 25 baz puanı kuvvetli görüyorum. Haziran ayının hikayesi boğa piyasasında oluşacak. Altın ve kripto piyasalarda ralli beklediğimi söyleyebilirim. Ters pozisyonda kalabilirsiniz. Haziran ayında tekrar iç gelişmelere odaklı birçok etken olabilir." diye konuştu. 

İstanbul Havalimanı yine zirvede: Dünya devlerine büyük fark İstanbul Havalimanı yine zirvede: Dünya devlerine büyük fark Haberi Görüntüle

'BEN YATIRIMCI OLSAM DOLAR TERCİH ETMEM'

Yatırımcı olsam şu an dolar tercih etmem diyen Memiş, "Ben bugüne kadar dolar, gram altın almadım diyen varsa, korku ve panik buradan giriyor. Şu an giriş yapılmamalı. Tahmin ediyorum ki, aşağı yönlü trendi görebiliriz. Haziran ayındaki açıklamalar ise içerideki gelişmelere odaklanacağız. Bugün gram altın 970 lira olmuş. Ben yatırımcı olsam dolar tercih etmem. Alım zamanını biraz daha beklemek gerektiğini düşünüyorum." sözlerine yer verdi.

Çalışmayan kadınlara 2 bin TL destek verilecek: Kadınlara yönelik sosyal yardımlara başvuru nereden, nasıl yapılır? Çalışmayan kadınlara 2 bin TL destek verilecek: Kadınlara yönelik sosyal... Haberi Görüntüle

GRAM ALTIN 1000 TL'Yİ AŞACAK  

Diğer yandan gram altın için değerlendirmede bulunan Memiş, "Mayıs ayındayız, bir hafta sonra bitecek. Gram altın 900 lira seviyesi altında alan olamadı. Temmuz ayı itibarıyla 1000 lira altında gram altın almak biraz hayal gibi geliyor. Hem makas aralığı hem de yükseliş trendi devam ediyor. Bundan sonra büyük ihtimalle bant aralığı 940-980 olarak görülecek. Döviz kuru tarafında gerileme yaşanırsa, haliyle aşağı yönlü düzeltme olacaktır ancak bu orta ve uzun vadeli yatırımcılar için bir fırsat olacak. Bu süreçte düğün yapacak olanlar, altın borcu olanlar düşüşlerin kalıcı olmayacağını göz önünde bulundurarak süreci değerlendirmeli." sözlerini kaydetti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading