Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ünlü ekonomistten olay yaratan altın tahmini! 'Artık imkansız' diyerek duyurdu

Ünlü ekonomistten olay yaratan altın tahmini! 'Artık imkansız' diyerek duyurdu

Altın fiyatlarındaki hareketsizlik devam ederken Ekonomist Kaan Sarıaydın'dan konuya ilişkin dikkat çeken yorum geldi. Ekonomist, altının daha fazla yükselmeyeceğini söyledi.

Ekonomi

15.03.2024, 11:14

Altın fiyatları hafta ortasında yatay seyirde devam ediyor.

1019 liradan işlem gören gram altının ne yönde seyredeceği merakla takip edilirken ekonomist Kaan Sarıaydın'dan yatırımcıyı üzecek açıklamalar geldi.

Kaçıran kaçırana! Bakanlık tek tek inceledi: 47 milyar liralık vergi... Haberi Görüntüle

"GRAM ALTIN 1000 TL EŞİĞİNDE TUTUNAMADI"

Mavigazetem'de bir yazı kaleme alan Kaan Sarıaydın, altın fiyatlarının daha fazla yükselmeyeceğini öne sürdü.

İşte Sarıaydın'ın o ifadeleri:

Altın son altı ay içerisinde 3-4 defa 1000 TL eşiğine ulaşmış ama her defasında tutunamayıp aşağı yönlü direnç kaybı yaşamıştır. Bu da gösteriyor ki küresel piyasada altında kaotik bir duruş var. Biliyorsunuz son yıllarda bankalar müşterilerine altın hesapları açma imkanları sundu yani olmayan altın tıpkı olmayan para gibi bankalar devreye girdiklerinde insanlara kredi önerisiyle geldiler. Yani olmayan para tüm dünyada kapital sistemde devreye girdi. Paranın küresel piyasada tek bir tanımı vardır; para eşittir borç demektir! Yani parası olan herkes borçludur. Bu durum ilk olarak sadece üretilen parayla sistematik bir şekilde işlerken sonradan olmayan parayla yani krediyle devreye girdi. 

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattı açılıyor! Mesafe 8 dakikaya düşecek Haberi Görüntüle

"PARA DEMEK BORÇ DEMEKTİR"

Bu defa borçlanmalar tüm dünyada olmayan parayla işlev gördü. Tüm dünyada para demek borç demektir. Olmayan para verildi ve olmayan parayla borçlandırılmalar yapıldı. Düşünün bir defa bankaya gidiyorsunuz kredi çekiyorsunuz ve daha para hesabınıza yatmadan borç tahsili yapılıyor. Sonrasında aldığınız ama olmayan paraya bir de faiz ekleniyor. Bu şekilde küresel ekonomide havuzun tek sahibi olan doları besliyorsunuz. Tabi bu tüm dünya için geçerli. Bu durum altında emtianın kendisi için çok bir ivme kazandırmayacaktır. Parada başka, altında başka olmayan para paraya değer kattı, doları besledi yıllarca ama olmayan altın rezervleri sınırlı bir portalda olan altın için aynı değil. Olabilecek en güçlü seviyesinde altın ve bu ivmeyi çok fazla yukarıda görmek imkânsız. Tabi ki stabil bir artış sergilenir ama bu durumda ülkelerin kripto paraları devreye girinceye kadar devam eder. Sonrasında altın güçlü bir reaksiyon göstermez. Ben yine şu anki mevcut rakamların çok üstüne çıkacağını tahmin etmiyorum…

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading