Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ünlü ekonomistten korkutan yorum! Banka iflasları emeklilik fonlarını tehlikeye attı! Asıl sorun bundan sonra başlayacak

Ünlü ekonomistten korkutan yorum! Banka iflasları emeklilik fonlarını tehlikeye attı! Asıl sorun bundan sonra başlayacak

ABD'de geçerli olan emeklilik fonlarının, Silicon Valley Bank iflasıyla başlayan kaotik süreçte milyonlarca lira para buhar oldu. Ülke basınından yansıyan haberlere göre söz konusu çöküş karşısında fon sahipleri geleceğin nasıl olacağını merak ediyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:35

ABD'deki birkaç emeklilik fonu ve denizaşırı ülkelerde yapılan en az iki emeklilik fonu, Silicon Valley Bank (SVB) hisselerine yapılan yatırımların etkisiyle milyonlarca dolar kaybetmiş durumda.

Akaryakıt zamlarının ardından motorine indirim geldi! 23 Mart Benzin ne... Haberi Görüntüle

BAŞLANGIÇ ODAKLI YATIRIMLAR YAPILMIŞTI

Newsweek'in haberine göre, Kaliforniya Kamu Çalışanları Emeklilik Fonu (CalPERS), Kaliforniya Eyalet Öğretmenleri Emeklilik Sistemi (Cal STRS), Kore Ulusal Emeklilik Hizmeti (NPS) ve İsveç'in Alecta emeklilik fonu gibi kurumlar teknoloji ve başlangıç ​​odaklı olarak SVB hisselerine yatırım yapmıştı.

Uzmanlar açıkladı: Ev kiraları sabit kalmaya devam edecek mi? Konut... Haberi Görüntüle

MİLYONLARCA DOLARLIK MEVDUAT BİRİKTİ

1,5 milyondan fazla üyesiyle ABD'deki en büyük kamu emeklilik fonunu yöneten CalPERS'in SVB'ye yaklaşık 67 milyon dolar ve yine hafta sonu kapatılan Signature Bank'a yaklaşık 11 milyon dolar yatırımı vardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading