Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ünlü ekonomistten ev, araba, döviz ve altın alacaklara çağrı! Ocak ayından önce...

Ünlü ekonomistten ev, araba, döviz ve altın alacaklara çağrı! Ocak ayından önce...

Finans analisti İslam Memiş, ekonomiye ilişkin yeni değerlendirmelerini sıraladı. Memiş, küresel enflasyonun yükselmesiyle birlikte yatırımcıların altın ve dövize yöneldiğini söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:01

Yaptığı ekonomi tahminleriyle birçok kişi tarafından takip edilen İslam Memiş, güncel finansal piyasaları değerlendirdi. TGRT Haber'e konuşan Memiş, devletlerin aldığı önlemlere rağmen enflasyonun bu kadar yöksek gelmesini önemsediğini kaydetti.

Düşük maaş alan emekliler dikkat! Emekliye seyyanen zam yapılacak mı?... Haberi Görüntüle

"TÜM SEKTÖRLERDE BİR YAVAŞLAMA VAR"

İslam Memiş, konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

"Bu kadar tedbirlere rağmen, bu kadar yüksek gelmesini de önemsiyorum. Kredi muslukları ve finansal kredi musluklarının kısılması, BDDK’nın tedbirleri ve döviz karşısındaki liralaştırmalara rağmen, bu kadar yüksek enflasyon gelmesi bence önemli. Enflasyonun düşürülmesi çokta kolay görünmüyor. Tüm sektörlerde bir yavaşlama var. Talebin durması insanların almadığı ya da talep etmediği anlamına gelmiyor. Malın fiyatının yüksek olmasında kaynaklanıyor. Siz kredi musluklarını bir tarafta kısıyorsunuz, bir yandan da 'Enflasyonla mücadele edeceğim düşüreceğim' diyorsunuz rakamlar yüksek gelince de vatandaşın kafası karışıyor. Laflara bakıyor cebine bakıyor ve burada bir tezat var diyor.

3 bin TL bayram ikramiyesini kimler alacak? Milyonları ilgilendiren ödemede... Haberi Görüntüle

"NAKİT TARAFINI ÖNEMSEMEYE DEVAM EDİYORUM"

Vatandaş, evimi arabamı bir an önce alayım diyor ama kredi kullanamadığı için buna da ulaşamıyor. Piyasa bu şekilde kitlenir. Ocak ayına gelmeden önce kredi ve nakit musluklarını bir an önce açmak gerektiğini düşünüyorum. Burada bir tıkanıklık var bu sadece vatandaşlar için de değil, iş insanları ve sektör için de çok önemli. Bu kadar yüksek enflasyona rağmen bir de nakite ulaşmayı zorlaştırırsanız bence süreç riskli bir tarafa gider. O yüzden ben nakit tarafını önemsemeye devam ediyorum.

Bakanlıktan Emeklilere bayram müjdesi! Bayramda bakanlığa ait trenlerde emeklilere yüzde... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'NİN FAİZ POLİTİKASINDA ŞU ANDA BİR PROBLEM YOK"

Türkiye’nin faiz politikasında şu anda bir problem yok. Diğer merkez bankaları faizi artırıyor ama enflasyonu düşüremiyor. En azından yüksek bir enflasyon karşında düşük faiz politikası belirledi. Sistemde bir problem var enflasyonu düşürmek için herkesin elini taşın altına koyması lazım"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading