Yandex Metrica

Ünlü ekonomistten doları olana son çağrı! O tarihi işaret etti

Ünlü ekonomistten doları olana son çağrı! O tarihi işaret etti

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, dolar kurunun Şubat sonuna kadar yatay seviyedeki seyrinin devam edeceğini ifade etti.

Ekonomi

23.01.2024, 18:51

Dolar kurunda yatay seyir devam ediyor. Döviz hareketliliğinin ne seyirde olacağı ise elinde doları olan vatandaşın merak konusu olmuş durumda. 

Konuyla ilgili Yeniçağ'ın Youtube kanalında açıklama yapan ekonomist Hatice Kolçak dolar hakkında yeni tahminlerde bulundu. 

Bakan Şimşek'ten kamu harcamalarıyla ilgili açıklama: Kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz Bakan Şimşek'ten kamu harcamalarıyla ilgili açıklama: Kontrol edecek ve kesintiye... Haberi Görüntüle

14'Ü GÖRMESİ ARTIK ZOR

Koçak açıklamasında, olağanüstü bir durum olmadıkça 13'ün altını görmeyeceğini belirtirken, "Biz doları artık bu bantta tutmak istiyoruz. Olağanüstü bir durum gerçekleşmedikçe artık 13’ün altı zor gibi gözüküyor. Önemli bir para girişi vs olmazsa bir sürede daha, 16 Mart’a kadar bu bantta seyretmesini bekleyebiliriz. Ama hafif hafif yukarı doğru gidiyor gibi. 14’ü kırması Şubat sonuna kadar mevcut şartlarda şimdilik zor gözüküyor. Kısa vadede destek programlarıyla doları burada tutuyoruz. Kısa vadede başarılı bir çalışma gibi duruyor. Ama uzun vadede biraz riskli duruyor" dedi.

O tarihte işe başlayanlar dikkat! 49-50-51-52 ve 53 yaşla emeklilik çizelgesi O tarihte işe başlayanlar dikkat! 49-50-51-52 ve 53 yaşla emeklilik... Haberi Görüntüle

GERİLİM BİTERSE ALTINDA DÜŞÜŞ OLUR

Altın hakkında da yorumlarda bulunan Kolçak, "Rusya-Ukrayna gerilimi ABD ve İngiltere basınında gündemden düşmüyor. Sürekli haberler yapıyor. Son bir haftadır piyasalar diken üstünde duruyor. ABD’de borsalar iyi gitmiyor. Hızlıca faiz artırımına doğru giderken bir bahane de arıyor olabilirler. Ben savaş beklemiyorum. ABD kaşıyor ama Rusya sakin davranıyor. Bir ileri, bir geri gidiyor. Ons altın savaş durumunu tam olarak fiyatlamıyor. Eğer gerilim tamamen ortadan kalkarsa ons altında 30-40 dolar düşüş bekliyorum" ifadelerini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading