Yandex Metrica

Ünlü ekonomistten 84 milyona altın çağrısı! Cuma gününden önce alın

Ünlü ekonomistten 84 milyona altın çağrısı! Cuma gününden önce alın

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, altının güncel ve gelecekteki fiyat hareketlerine ilişkin yeni bir tahminde bulundu. Peki, altın yükselecek mi? Yoksa durağan seyir devam mı edecek?

Ekonomi

23.01.2024, 20:09

Gram altın, tüm zamanların zirvesi olan 1084 TL altındaki fiyat seyrine devam ederken ekonomistlerden gelecek fiyat hareketlerine ilişkin tahminler gelmeye devam ediyor. Altının fiyatında Fed'in vereceği faiz kararı etkili olacak.

Dünyaca ünlü bankalardan biri olan Commerzbank, Fed'den ilk faiz indiriminin 2023'ün ikinci yarısında geleceğini de tahmin etti.

ATM'lere yeni sistem geliyor! Tuşlara basmanıza gerek kalmadı ATM'lere yeni sistem geliyor! Tuşlara basmanıza gerek kalmadı Haberi Görüntüle

"YUKARI YÖNLÜ SEYİR OLASILIĞI MUHTEMEL"

Altın fiyatlarında iki ileri bir geri pozisyonunun devam ettiğini söyleyen uzman isim, “İçerde dolar/TL’de yukarı yönlü seyir olasılığı muhtemel görülüyor.

Dolar için en iyi ihtimalle 19,80 TL, en kötü ihtimalle de 22 TL seviyeleri piyasada tahmin ediliyor. Çarpan etkisiyle altının yıl sonuna kadar rekor seviyenin üzerinde 1,100-1,500 TL, belki de 1,250 TL seviyelerine ulaşması mümkün gibi.

Ama gram altın için esas fiyat hareketinin 2023’ün ikinci çeyreğinden itibaren olacağını düşünüyorum" şeklinde değerlendirmede bulundu.

İran-İsrail gerilimi Avrupa’yı da etkiledi: Gaz fiyatları yüzde 7,5 arttı İran-İsrail gerilimi Avrupa’yı da etkiledi: Gaz fiyatları yüzde 7,5 arttı Haberi Görüntüle

"ALTIN BURALARDAN ALINABİLİR"

Altın fiyatlarına ilişkin bir diğer dikkat çeken yorum ise ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan geldi.

Tunç Şatıorğlu, kişisel hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Altın için 1763’e kadar geldiyse yarın alın yani. Alınır diyeceğim artık. Gram altının bir düzeltme yapması gerekiyor ama 1040’a gelmeyebilir. Buralardan alınabilir. Ons altın ve gram altın alınacak seviyelerdir" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading