Yandex Metrica

Ünlü ekonomistten 80 milyon vatandaşa çagrı! Şubat ayını işaret edip döviz ve altın kurundaki son rakamı açıkladı

Ünlü ekonomistten 80 milyon vatandaşa çagrı! Şubat ayını işaret edip döviz ve altın kurundaki son rakamı açıkladı

Doğru Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Meriç Köyatası, Merkez Bankasının faizleri sabit tutmasına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomi

23.01.2024, 18:41

Köyatası, “Bu saatten sonra Merkez Bankası faizleri düşürse de, artırsa da, sabit tutsa da artık bir şey fark etmez. Döviz kuru da yukarı gidecek. Kuru ne kadar baskılarsanız, yükselişi o kadar hızlı olur” ifadesini kullandı. Köyatası, doların 14 liralık psikolojik sınırı geçtiğinde daha hızlı yülseleceğini idda etti.

Meriç Köyatası’nın konuya dair açıklamaları şu şekilde: 

"Merkez Bankası, politika faizini piyasanın beklentisine uygun olarak yüzde 14’te bıraktı. Başından beri söylediğimiz gibi Merkez Bankası’nın politika faizini düşürmesi, genel olarak faizleri düşürmez. Döviz kurunda ve faiz piyasasında artışlar yaşandı ve yaşanmaya devam edecek.

Merkez Bankası’nın politika faizi yüzde 19 iken Hazine’nin borçlanma faizi yüzde 17 idi. Merkez Bankası politika faizini indirdi, Hazine’nin 5 yıllık ve 10 yıllık borçlanma faizleri yüzde 17’den yüzde 25 ve yüzde 26 seviyesine çıktı. Diğer taraftan şirketlerin kullandığı kredilerdeki faiz de yüze 22 seviyesinden yüzde 39-40’lara geldi. Tüketici kredilerin seviyesi de yüzde 37’ye geldi."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading