Yandex Metrica

Ünlü ekonomistin Türkiye yorumu Özgür Demirtaş ve Atilla Yeşilada'yı üzecek! Kendi haline bırakılırsa patlama yapacak

Ünlü ekonomistin Türkiye yorumu Özgür Demirtaş ve Atilla Yeşilada'yı üzecek! Kendi haline bırakılırsa patlama yapacak

ABD'nin çok uluslu yatırım bankası Goldman Sachs'ın finans uzmanı Robin Brooks, Türkiye ekonomisine yönelik yaptığı paylaşımda, ülke ekonomisine ilişkin tavsiyelerde bulundu.

Ekonomi

23.01.2024, 19:33

Goldman Sachs'ın finans uzmanı Robin Brooks, “Muazzam bir ihracat rekabet gücüne sahip ve kendi haline bırakılırsa patlama yapacak.” diyerek Türkiye ekonomisi her fırsatta algısal olarak kötü göstermeye çalışan ekonomistler karşın daha ılımlı bir tablo çizmesi dikkat çekti. Prof. Dr Özgür Demirtaş ve Atilla Yeşilada gibi ekonomistlerin ülke ekonomisi üzerinden yaptıkları kötümser algıya karşı Goldman Sachs'ın finans uzmanı Robin Brooks, Türkiye’nin 2021 yılındaki büyüdüğünün altını çizdi.

Emeklilere özel indirimler TBMM'de: Yeni destek paketi içerisindekiler merak uyandırdı Emeklilere özel indirimler TBMM'de: Yeni destek paketi içerisindekiler merak uyandırdı Haberi Görüntüle

TÜRKİYE EKONOMİSİ, DÜNYA GENELİNDEKİ KRİZE RAĞMEN BÜYÜYOR 

Ülke içindeki ve dışındaki yatırımcıları yönlendirme çabalarını sosyal medya üzerinden yapan Prof. Dr. Özgür Demirtaş ve Atilla Yeşilada gibi ekonomistler, sürekli Türkiye ekonomisini eleştiriyorlar. Ancak yapılan araştırmalar, Türkiye’nin potansiyel gücünü göstermekle kalmıyor, dünya genelinde yaşanan ekonomik krize rağmen büyüdüğünü de gösteriyor.

Uzmanların ve bankaların tahminleri şaşırttı: Gram altın 3.500 TL olacak! Uzmanların ve bankaların tahminleri şaşırttı: Gram altın 3.500 TL olacak! Haberi Görüntüle

TÜRKİYE KENDİ HALİNE BIRAKILIRSA PATLAMA YACAK

Goldman Sachs'ın finans uzmanı Robin Brooks, Türkiye ekonomisinin ihracattaki büyük gücüyle patlama yapacağı öngörüsünde bulundu. Brooks, Türkiye ekonomisi hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulunarak yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“2021'de Türkiye, neredeyse tüm diğer gelişmekte olan ülkeleri geride bıraktı. Bunun nedeni, 2020'de büyük Lira devalüasyonuna ve yüksek enflasyona yol açan büyük bir kredi patlamasıydı. Türkiye'nin krediye dayalı büyümeye olan bağımlılığını kesmesi gerekiyor. Muazzam bir ihracat rekabet gücüne sahip ve kendi haline bırakılırsa patlama yapacak”

Gram altın rekora doymuyor! Yeni zirve ile yatırımcıları kendine çekiyor: İşte güncel rakamlar Gram altın rekora doymuyor! Yeni zirve ile yatırımcıları kendine çekiyor:... Haberi Görüntüle

5 YILDA İHRACAT HACMİ BÜYÜDÜ

Daha öncede Türkiye ekonomisi üzerine değerlendirme yazıları ele alan Brooks, Türkiye'nin benzer ekonomik yapıdaki ülkelvere göre son 5 yılda ihracat hacimlerinde büyük bir gelişme yaşadığına dikkat çekti.

Brooks, Türkiye'nin küresel ekonomide başarılı olması ve yüksek ihracat rakamları için şartların fazlasıyla var olduğunu ifade ederek, gelişmekte olan ülkeler arasında Türkiye'nin "patlama yapması" en muhtemel ülke olduğuna dikkat çekti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading