Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Ünlü ekonomist Meriç Köyatası'ndan beklenmedik dolar tahmini! 'İki gün sonra belli olacak'

Ünlü ekonomist Meriç Köyatası'ndan beklenmedik dolar tahmini! 'İki gün sonra belli olacak'

Ünlü ekonomist Meriç Köyatası, BDDK'nın TL ticari kredi kullanımı ile ilgili getirdiği yeni koşullar sonrası doların seyrini değerlendirdi. Köyatası, 'BDDK kararı sonrası, hayali ithalat patlar, yurt dışına sermaye kaçar. Doların değeri mi düşer, yoksa kendisi karaborsaya mı düşer? İki gün içinde belli olur' ifadelerine yer verdi.

Ekonomi

04.02.2024, 18:58

BDDK'nın dün akşam piyasalar kapandıktan sonra açıkladığı karar sonrası dolar kurunda düşüş gerçekleşti. BDDK'nin TL ticari kredi kullanımına getirdiği yeni koşullar sonrası dolarda kekin bir düşüş yaşandı. 

Ekonomist Meriç Köyatası, BDDK'nin kararını ve dolar kurunun geleceğini değerlendirdi.

Doların durumunun iki gün içinde belli olacağını belirten Köyatası, sermayenin yurt dışına çıkacağını, doların değerinin düşebileceğini belirtti.

BİM AKTÜEL ÜRÜNLERİ GELDİ! 15 MART CUMA BİM aktüel ürün... Haberi Görüntüle

BDDK NE KARARI ALMIŞTI? 

BDDK kararına göre, döviz varlıklarının TL karşılığı 15 milyon TL’yi aşmayan şirketlere kredi kullanım durumunda vade boyunca döviz varlıklarını 15 milyon TL'nin üzerine çıkarmama şartı getirildi.

15 milyon TL üzeri döviz nakdi varlığı bulunan şirketler ise bu varlıkları aktiflerinin ya da satış hasılatının yüzde 10’unu aşması durumunda yeni nakdi TL ticari kredi kullanamayacak. Bu engeli aşmak için şirketin döviz satması gerekecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading