Yandex Metrica

Ünlü ekonomist altın fiyatları için tarihi rekoru işaret etti: "Yeni bir rekor gelebilir" diyerek uyardı

Ünlü ekonomist altın fiyatları için tarihi rekoru işaret etti: "Yeni bir rekor gelebilir" diyerek uyardı

Altın fiyatlarının nasıl seyredeceği merak ediliyor. Altın alınmalı mı, satılmalı mı? sorusu merak edilirken, ekonomist Belgin Maviş canlı yayında konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomi

23.01.2024, 19:41

Yatırım yapmak isteyenler gram altın, çeyrek altın fiyatlarını merak ediyor. Vatandaşlar, altın yükselir mi, düşer mi? sorusuna yanıt arıyor. Altın fiyatlarının ne yönde seyredeceği en çok araştırılan konular arasında. Ekonomist Belgin Maviş, A Haber canlı yayınında konuya dair değerlendirmelerde bulundu.

"ALIM FIRSATI OLACAK"

Maviş, "Gram altında ilginç gelişmeler var. Özellikle ortalamalara baktığımızda 200 günlük ortalamalar 900 seviyesine yaklaştı. Dolayısıyla 1.000 lira ve altına geri çekilme olasılığı olursa bu gram altında alış fırsatı olacak." dedi.

YENİ REKOR GELEBİLİR

"Tarihi rekor zirvesi 1.060 lira dolayısıyla 1.023 liralar seviyesinde olduğumuzu düşünecek olursak yeni bir rekor gelebilme ihtimali de var. Ancak iki çarpandan etkileniyor: Onstaki fiyatlamalar ve Dolar / TL. İkisindeki harekete baktığımızda 1.060 zirvesi biraz zaman alır ama 1.000 liranın altına geri çekilirse yine alım fırsatı olduğunu hatırlatalım."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading