Yandex Metrica

Ünlü dolar milyarderi 'durum ciddi' diyerek açıkladı: Altın ve doları olan için son şans! Herkes parasını oraya yatırıyor

Ünlü dolar milyarderi 'durum ciddi' diyerek açıkladı: Altın ve doları olan için son şans! Herkes parasını oraya yatırıyor

Dünyaca ünlü dolar milyarderi Jim Rogers küresel bir kriz uyarısı yaparak bu krizden korunmak için parasını nereye yatırdığını anlattı. Jim Rogers, mevcut ekonomik tablonun ışığında durumun ciddi olduğunu belirtti.

Ekonomi

23.01.2024, 20:39

Yatırımcı ve dolar milyarderi Jim Rogers, küresel düzeyde yaşanan kaotik ortamda yatırımcıların güvende hissedebilmesi maksadıyla neler yapması gerektiğine ilişkin önemli uyarılarda bulundu.

Jim Rogers, açıklamasının bir bölümünde dünya üzerinde birçok sıkıntının yaşanmakta olduğunu kaydederek, "Savaş, enflasyon, birçok şey... Ekonomi ölü, koca bir ölü. Daha fazla enflasyona doğru gidiyoruz. Merkez bankaları bunu durdurmaya çalışıyor ama sonuçlar çok iyi değil. Çünkü piyasalar hala bir yukarı bir aşağı gidiyor." ifadesini kullandı.

BELİRSİZLİK SÜRECEK

Bu ifadelerle sınırlı kalmayan Rogers, para politikalarında gelecek dönemde de belirsizliğin süreceğine işaret etti.

"Merkez bankaları sorunu çözdüğünü sanıyor ama çözmediler. Enflasyon geri gelecek ve daha sonra tekrar faiz oranlarını yükseltmek zorunda kalacaklar" açıklamasında bulunan Rogers, insanların birikimlerini koruyabilmek için uygun zamanda uygun adımları atması gerektiğinin altını çizdi.

Bu hususta tüm yatırımcıların yolunu aydınlatan dolar milyarderi, şöyle konuştu:

"Size sadece biraz gümüşe yatırım yaptığımı söyleyebilirim. Biraz altınım var. Düşerse daha fazla emtia satın alacağım. Çünkü enflasyon olunca fiyatı yükselen şeylere sahip olursanız para kazanırsınız ve kendinizi korursunuz. Enflasyon varken, emtia fiyatları yükselir. Dolayısıyla burası (emtialar) enflasyon geri geldiğinde, kendimi korumak ve para kazanmak için yatırım yaptığım bir yer."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading