Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ünlü analist alım fırsatı deyip gelecek haftaki altın fiyatlarını açıkladı! 'Bu miktarlar kaçmaz...'

Ünlü analist alım fırsatı deyip gelecek haftaki altın fiyatlarını açıkladı! 'Bu miktarlar kaçmaz...'

Altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor. Özellikle FED faizi kararı sonrası düşüş yaşayan altında bu düşüşün devam edip etmeyeceği merak konusun oldu. Piyasa analisti Christopher Lewis bu konuda önemli bilgiler paylaştı. Detayları haberimizde...

Ekonomi

23.01.2024, 18:44

Christopher Lewis’e göre piyasa, belirli bir miktarda dikkat çekecek olan 50 haftalık EMA’yı aştı. Bu sebeple analist, önemli bir destek olan 1.750 dolar seviyesine bakmamızın daha olası olduğunu belirtiyor ve zamanın bu noktasında, aşağılara inilmesi durumunda, altının daha da düşeceğini tahmin ediyor. Christopher Lewis’in analizlerini sizler için derledik. 

Emeklilere özel indirimler: Emeklilere vergi indirimi var mı? Vergiden muaf... Haberi Görüntüle

'ALTIN FİYATI KISA VADEDE BİR ARALIKTA SIKIŞIP KALDI'

Analist, altının yukarı yönde görülen genel konsolidasyona devam edebileceğini ifade ediyor. “Ancak kısa vadeli bir grafikte alım satım yapmaktan ve yukarı doğru hareket etmekten daha iyi olacaksınız” diyen analist, belki günlük hatta saatlik olarak kesinlikle orada çok fazla oynaklık olduğunu söylüyor. Ve analist burada doların gücünü hatırlatıyor. Christopher Lewis, değerlendirmesinde şu durumlara vurgu yapıyor:

Durum böyle olduğu sürece, altın piyasası dağınık bir yer olacak. Sarı metal en iyi koşullar altında çok oynaktır, bu nedenle dolar endeksi (DXY) ile neler olup bittiğinin ve tabii ki Amerika’daki faiz oranlarının çok farkında olmanız gerekiyor. Faiz oranları yükseldikçe, bu genellikle altını çok daha az çekici hale getiriyor.

Traderlar bir yandan enflasyon, diğer yandan Federal Rezerv hakkında ne yapacaklarını kestirmeye çalışırken analist, altının kısa vadede bir aralıkta sıkışıp kaldığını düşünüyor ve şu tespitleri yapıyor:

'Durum böyle olduğu sürece altının ciddi bir hamle yapması zor olacak. Genel olarak, muhtemelen daha çok dağınık bir (ileri, geri) dalgalı piyasaya baktığımızı düşünüyorum.'

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading