Yandex Metrica

Üniversite öğrencisini sevince boğan karar! KYK borç faizleri siliniyor

Üniversite öğrencisini sevince boğan karar! KYK borç faizleri siliniyor

Yükseköğrenim gören öğrenciler, KYK affı hakkında haber beklerken Ankara kulislerinde bomba bir iddia ortaya atıldı. Söz konusu iddiaya göre hükümet KYK faizlerini silmek için kollarını sıvadı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:24

edi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından üniversite öğrencilerine yönelik burs ve kredi ödemeleri yapılıyor. Yükseköğrenim gören öğrencilerin belirli şartlara göre burs ya da kredi imkanından faydalanabiliyor. Geri ödemeler ise mezuniyetin ardından 2 yıl sonra yapılıyor. KYK borcunu ödeyemeyenler için borç affı ya da yapılandırma olup olmayacağı merak ediliyor.

İran-İsrail gerilimi en çok altına yaradı! Uzman isimden altın yorumu: Yıl sonu o rakamları rahat görür İran-İsrail gerilimi en çok altına yaradı! Uzman isimden altın yorumu:... Haberi Görüntüle

KYK FAİZLERİ SİLİNİYOR MU?

2022 yılında KYK borçlarına yapılandırma ya da af açıklaması bulunmuyor. KYK borçlarının silinmesi yönünde resmi bir açıklama gelmesi halinde TRHaber'den öğrenebilirsiniz. Ancak yükselen enflasyon ve küresel finansal piyasalardaki korkutan durum karşısında Ankara kulislerinde KYK faizlerin silineceğine yönelik bir iddia dolanıyor. 

Bu konuda da henüz bir resmi açıklama yapılmadı.

Doların kaderi belirleniyor: TCMB faiz kararını açıklayacak! Doların kaderi belirleniyor: TCMB faiz kararını açıklayacak! Haberi Görüntüle

KREDİNİN BURSA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ

Kredi almakta iken durumunda sonradan değişiklik olanlardan; (öncelikli burs verilecek öğrenciler) kapsamına giren öğrencilerin kredileri bu durumlarını belgelendirmek kaydıyla öğrencilerin durumunda meydana gelen değişikliği izleyen ödeme döneminden itibaren bursa dönüştürülmektedir. Bu durumda bulunan öğrencilerin dilekçe ile veya bizzat Genel Müdürlük adresine müracaat etmesi gerekmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading