Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türkiye’nin ilk akıllı ve güvenli şehrinde kentsel dönüşüm projesi! Anahtarları Erdoğan verecek

Türkiye’nin ilk akıllı ve güvenli şehrinde kentsel dönüşüm projesi! Anahtarları Erdoğan verecek

İstanbul Esenler'de Türkiye’nin ilk akıllı ve güvenli şehrinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapımı tamamlanan 2 bin 108 konutun hak sahiplerine teslim edilecek. Vatandaşlar anahtarlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden alacak.

Ekonomi

23.01.2024, 19:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği 81 ilde 150 bin sosyal konut projesinin Eylül ayında hayata geçmesi beklenirken Esenler 15 Temmuz Mahallesi’nde kurulan Türkiye’nin ilk akıllı ve güvenli şehrinde yeni bir hayat başlıyor.

Esenler Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğinde Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin ilk etap çalışması bitti. İmar kısıtlılığı sebebiyle evlerini yenileyemeyen ve binaları risk altında bulunan vatandaşlar konutlarına kavuşacak.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! 12 bin TL'ye kadar promosyon fırsatı! Bankalar... Haberi Görüntüle

ANAHTARLAR CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN

19 Ağustos Cuma günü Esenler Dörtyol Meydanı'nda saat 17.30'da düzenlenecek törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak. Törende 2 bin 108 adet konut, hak sahiplerine teslim edilecek. Böylece 19 Ağustos'tan itibaren Esenler'de yaklaşık 10 bin kişi daha depreme dayanıklı güvenli konutlarda yaşamaya başlayacak.

Emeklilere bayram müjdesi! 2024 Ramazan Bayramı ikramiyesi ne kadar, ne... Haberi Görüntüle

YIL SONUNA KADAR TESLİM EDİLECEK

Vatandaşlara eski, yıpranmış, riskli yapılarını alıp yerine modern konutlar veriliyor. Akıllı ve güvenli şehir konseptinde yapılan daireler, yıl sonuna kadar vatandaşlara teslim edilecek. Daireler, 80 ila 125 metrekare arasında değişiyor.

Altın rekor kırdı! Kuyumcular satacak altın bulamıyor! İşte 14 Mart... Haberi Görüntüle

TOPLAM 60 BİN KONUT

Güney Rezerv Yapı Alanındaki konut ve işyerinin tamamlanıp teslim edilmesinin ardından, Kuzey Rezerv Yapı Alanı'nda da kentsel dönüşüm konutları yapılmaya başlanacak. Daha büyük yüz ölçüme sahip bu alanda ise toplam 43 bin 124 adet bağımsız birim inşa edilecek. Böylece her iki alanda toplam 60 bin konut inşa edilmiş olacak ve yaklaşık 300 bin kişi daha yeni, güvenilir ve yeşille iç içe akıllı şehirde yaşamaya başlayacak.


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading