Yandex Metrica

Türkiye'nin ilk akıllı ve güvenli şehrinde kentsel dönüşüm projesi! Anahtarlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan

Türkiye'nin ilk akıllı ve güvenli şehrinde kentsel dönüşüm projesi! Anahtarlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan

İstanbul Esenler'de Türkiye’nin ilk akıllı ve güvenli şehrinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapımı tamamlanan 2 bin 108 konut bugün hak sahiplerine teslim edilecek. Vatandaşlar anahtarlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden alacak.

Ekonomi

23.01.2024, 19:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği 81 ilde 150 bin sosyal konut projesinin Eylül ayında hayata geçmesi beklenirken Esenler 15 Temmuz Mahallesi’nde kurulan Türkiye’nin ilk akıllı ve güvenli şehrinde yeni bir hayat başlıyor.

Esenler Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğinde Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin ilk etap çalışması bitti. İmar kısıtlılığı sebebiyle evlerini yenileyemeyen ve binaları risk altında bulunan vatandaşlar konutlarına kavuşacak.

Bakan Bolat duyurdu! Fahiş fiyat uygulayanlara kötü haber: Resmen harekete geçildi Bakan Bolat duyurdu! Fahiş fiyat uygulayanlara kötü haber: Resmen harekete... Haberi Görüntüle

ANAHTARLAR CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN

Bugün Esenler Dörtyol Meydanı'nda saat 18.00'da düzenlenecek törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak. Törende 2 bin 108 adet konut, hak sahiplerine teslim edilecek. Böylece 19 Ağustos'tan itibaren Esenler'de yaklaşık 10 bin kişi daha depreme dayanıklı güvenli konutlarda yaşamaya başlayacak.

Kakao krizi neden var 2024? Çikolata fiyatları zamlanacak mı, neden? Kakao krizi neden var 2024? Çikolata fiyatları zamlanacak mı, neden? Haberi Görüntüle

YIL SONUNA KADAR TESLİM EDİLECEK

Vatandaşlara eski, yıpranmış, riskli yapılarını alıp yerine modern konutlar veriliyor. Akıllı ve güvenli şehir konseptinde yapılan daireler, yıl sonuna kadar vatandaşlara teslim edilecek. Daireler, 80 ila 125 metrekare arasında değişiyor.

Emeklilere özel ayrıcalıklar TBMM gündeminde: 16 milyon emekliyi kapsıyor! Çalışmalar hızlandı Emeklilere özel ayrıcalıklar TBMM gündeminde: 16 milyon emekliyi kapsıyor! Çalışmalar... Haberi Görüntüle

TOPLAM 60 BİN KONUT

Güney Rezerv Yapı Alanındaki konut ve işyerinin tamamlanıp teslim edilmesinin ardından, Kuzey Rezerv Yapı Alanı'nda da kentsel dönüşüm konutları yapılmaya başlanacak. Daha büyük yüz ölçüme sahip bu alanda ise toplam 43 bin 124 adet bağımsız birim inşa edilecek. Böylece her iki alanda toplam 60 bin konut inşa edilmiş olacak ve yaklaşık 300 bin kişi daha yeni, güvenilir ve yeşille iç içe akıllı şehirde yaşamaya başlayacak.

Bakan Şimşek'ten ABD ile kritik temas: Yatırımların derinleştirilmesi ele alındı Bakan Şimşek'ten ABD ile kritik temas: Yatırımların derinleştirilmesi ele alındı Haberi Görüntüle

50 BİN YENİ KONUT GELİYOR

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, dün sosyal medya hesabı Twitter'dan yapığı paylaşımda 50 bin ofisin konuta dönüştürülebileceğini açıkladı. Konut olmaya müsait olan ofislerin dönüşmesi durumunda, İstanbul’da 10 bin, ülke genelinde ise 40 bin adet yeni konut arzı oluşabilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading