Yandex Metrica

Sitede Ara

Türkiye kargo taşımacılığında dron teknolojisine geçiyor 

Türkiye kargo taşımacılığında dron teknolojisine geçiyor 

Yakında dronla kargo taşımacılığı ülkemizde de hayata geçmeye hazırlanırken, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, ilk olarak İstanbul-Eskişehir-Ankara hattının "dron taşımacılığı hava koridoru güzergahını" belirledi.

Ekonomi

24.04.2024, 16:29

Drone teknolojisinin gelişmesiyle yalnızca savunma, eğlence gibi alanlarda değil, kargo ve taşımacılık alanında da insansız hava araçları, 'insanların yerini' almaya başladı. Çeşitli ülkelerde uygulamaya alınan dron taşımacılığın da Türkiye de yerini almaya hazırlanıyor.

Türkiye'de bir süredir üzerinde durulan kargo dronlar için ön çalışmalar tamamlandı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, şuan için ilk olarak İstanbul-Eskişehir-Ankara hattının "dron taşımacılığı hava koridoru güzergahını" belirledi.

Türkiye de dron teknolojileri konusunda çalışmalar yapan öncü ülkeler arasında yerini alırjen hazırlıklar yalnızca sistem geliştirmekle sınırlandırılmadı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, şehirler arası dron taşımacılığı için "hava koridoru güzergahı" belirledi.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek, söz konusu çalışmanın ayrıntılarını 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'nda TRT Haber'e anlattı. Yüksek'in açıklamalarına göre, modelleme ilk olarak İstanbul-Eskişehir-Ankara hattı için yapıldı.

Yüksek, İstanbul-Ankara veya İstanbul-Eskişehir arasında ana arterlerde hava koridorları tanımlamak suretiyle belki İHA ve dron yollarını ilk kırıntılarını ifade etmiş olacaklarını belirtti.

Araç sahiplerine Ortadoğu şoku! İran'ın İsrail'e saldırısı akaryakıt fiyatları yükseltir mi? Araç sahiplerine Ortadoğu şoku! İran'ın İsrail'e saldırısı akaryakıt fiyatları yükseltir... Haberi Görüntüle

DÜNYADA BİR İLK

Modellemenin hazır olduğunu söyleyen Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek, "Bu modelleme de bunların takip sistemiyle olan modelleme belki de dünyada ilk olacak. Bizim burada hedeflediğimiz özellikle belli faaliyetlerde kargo taşımacılığı olsun, diğer alanlarda olsun bunun önünü açacak, bunun operasyonu sağlıklı yürütecek mekanizmaları kurmak" ifadelerini kullandı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading