Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türkiye istihdamda rekor kırdı! Sadece salgın dönemi bu

Türkiye istihdamda rekor kırdı! Sadece salgın dönemi bu

İşsizlik oranlarını alt üst edecek gelişme... Koronavirüs salgını öncesi Türkiye'deki istihdamın 26.5 milyon seviyelerinde olduğunu belirten Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, şimdiyse 30 milyonu aştığını belirtti.

Ekonomi

23.01.2024, 22:07

Türkiye'nin ekonomik direnci pandemide de kendisini güçlendirdi. Koronavirüs salgınının küresel arzı ve tedarik zincirini sekteye uğratmasına ve iş dünyasındaki olumsuz etkilerine rağmen istihdam ülkemizde artış gösterdi.

İşsizlik ödeneğinde yeni gelişme! Çalışmayan vatandaşlara destek ödemesi: Başvuranların hesabına... Haberi Görüntüle

İSTİHDAM 30 MİLYONU GEÇTİ

MÜSİAD İzmir Şubesi'nin Balçova Termal Otel'de düzenlediği iftar programında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Türkiye'de istihdam edilenlerin sayısının Kovid-19 salgını öncesinin üzerine çıkarak 30 milyona ulaştığını duyurdu.

Ramazan bayramında kişi başı 3300 TL para verilecek! 2024 ramazan... Haberi Görüntüle

2022 YATIRIM YILI

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, Türkiye'yi her sektörde büyütecek çalışmalara devam ettikleri ifade ederek, değişik sektörlerde faaliyet gösteren 60 bin firma ve 1 milyon 800 bin kişiye istihdam sağlayan ekonomik büyüklükle ülke ekonomisine ciddi katkı sağladıkların söyledi. Asmalı, dernek olarak 2022 yılını yatırım yılı ilan ettiklerini dile getirerek, Türkiye'nin yerli ve mili üretim gücünü dünyaya ispat edeceklerini belirtti.

Emekli maaşları ve asgari ücrete zam yolda! AK Partili Akbaşoğlu... Haberi Görüntüle

ŞUBAT, İŞSİZLİKTE SON 8 AYIN EN DÜŞÜK ORANI

Türkiye'nin, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alma hedefine adım adım yaklaştığını anlatan Asmalı, Türkiye'nin salgın döneminde attığı doğru adımlarla öne çıktığını, gösterilen güçlü performansla küresel kriz ikliminde ülke olarak ayrışmanın başarıldığını ifade etti.

Asmalı, şubat 2022 işsizlik oranlarına değinerek, işsizlik oranının son 8 ayın en düşük seviyesine gerilediğini söyledi.

İstihdamın toplam 30 milyon seviyesine ulaşarak tarihin en yüksek seviyesine ulaştığını kaydeden Asmalı, şöyle devam etti:

"İstihdamın pandemi öncesi Mart 2020'de 26,5 milyon seviyesindeyken 30 milyona çıktığını söylüyoruz. Dolayısıyla 3,5 milyonluk istihdam artışı oldu. Türkiye ekonomisi, 2 yıl içinde Kovid-19'un tahribatını yok etmeyi başarmış, pandemi öncesinin üzerine yükselmiştir. Türkiye Allah'ın izniyle salgın döneminde ekonomisini en hızlı toparlayan G20 ülkelerinden biri oldu. Türkiye'yi üretim odaklı sektörleri, teknolojik atılımları, yapay zeka, artırılmış gerçeklik, büyük veri, sanal gerçeklik gibi ileri teknolojiyi merkeze alan sanayici, yatırımcıyla çok daha ferah, aydınlık bir gelecek bekliyor."

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır ise Türkiye'nin binlerce yıllık medeniyet birikimi ve devlet geleneği olan bir ülke olduğunu belirterek, "Biz millet olarak Çanakkale'de birlik beraberlikle düşmanı yenilgiye uğrattık. İstiklal Harbinde de aynı iradeyle zafere ulaştık. Cumhuriyet kurulduktan sonra maalesef Türkiye'yi hak ettiği noktaya getirecek birlik beraberlik iradesini ortaya koyamadık. İç kavgalar, farklılıklarla bizleri o kadar meşgul ettiler ki asıl hedefe odaklanamadık. Bu kısır döngü AK Parti iktidarları döneminde kırıldı." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading