Yandex Metrica

Türkiye ile BAE'nin ticaret hacmi hedefi belli oldu

Türkiye ile BAE'nin ticaret hacmi hedefi belli oldu

Türkiye-BAE Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakereleri dün itibarıyla start aldı. İki ülkenin ticaret hacminin 15 milyar dolara çıkarması hedefleniyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:11

Türkiye-BAE Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakereleri dün başladı. Bakan Muş ile BAE Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Thani bin Ahmed Al Zeyoudi, "Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması" müzakereleri kapsamında basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin kısıtlaması ekonomilerini sarstı: İsrail ihracat kısıtlamasını delmeye çalışıyor Türkiye'nin kısıtlaması ekonomilerini sarstı: İsrail ihracat kısıtlamasını delmeye çalışıyor Haberi Görüntüle

BAKAN MUŞ: HEDEF 15 MİLYAR DOLAR

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakerelerinin başladığını duyuruyor olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Söz konusu anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle birlikte son olarak 2017 yılında yaklaşmış olduğumuz 15 milyar dolarlık ikili ticaret hacmi hedefini kısa zamanda yakalayabileceğiz" şeklinde konuştu.

Ons ve gram altında yeni rekor! Bayram tatili dinlemeyip artmaya devam etti: İşte güncel rakamlar Ons ve gram altında yeni rekor! Bayram tatili dinlemeyip artmaya... Haberi Görüntüle

''DAHA DİRENÇLİ HALE GELECEK''

Bakan Muş, ''Hem Türkiye hem de BAE, bugün başlatılan müzakerelerin en yakın zamanda tamamlanması ile konjonktürel risklere ve imtihanlara karşı daha dirençli hale gelecektir. Son dönemde BAE'nin finans, turizm, havacılık ve teknik müşavirlik gibi pek çok hizmet sektöründe küresel bir oyuncu haline geldiğine şahit oluyoruz.'' dedi.

Bakan Uraloğlu duyurdu: Osmangazi Köprüsü'nde tüm zamanların rekoru kırıldı! Bakan Uraloğlu duyurdu: Osmangazi Köprüsü'nde tüm zamanların rekoru kırıldı! Haberi Görüntüle

''YENİ YATIRIMLARIN HAYATA GEÇMESİ MÜMKÜN''

Bakan Muş sözlerini şu şekilde sürdürdü; ''Yine bu anlaşmanın hayata geçirilmesiyle yenilenebilir enerji, elektrikli ulaşım ve taşımacılık ile yazılım gibi küresel eğilimlerin yakalanması elzem olan alanlarda yeni yatırımların ve projelerin hayata geçirilmesi mümkün olacaktır."

Cem Yılmaz ne kadar, kaç TL nafaka veriyor? Cem Yılmaz'dan nafaka açıklaması Cem Yılmaz ne kadar, kaç TL nafaka veriyor? Cem Yılmaz'dan... Haberi Görüntüle

TİCARET HACMİNDE ARTIŞ VAR

Birleşik Arap Emirlikleri Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Thani bin Ahmed Al Zeyoudi ise konuyla alakalı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Türkiye ile BAE arasındaki ilişkiler gelecek vadediyor. İki ülke arasındaki ikili ticaret hacmi 2019 yılına göre 2020 yılında büyük bir artış kaydetti ve BAE'nin 2020 rakamlarına bakacak olursak Türkiye'de 5 milyar dolar yatırımı var bunları iş birliği ile artırabiliriz"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading