Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türkiye ihracatta büyük başarıya imza attı! Cumhuriyet tarihinde bir ilk

Türkiye ihracatta büyük başarıya imza attı! Cumhuriyet tarihinde bir ilk

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Mayıs ayında ihracatımız yıllık 242,6 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmıştır." dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:28

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ek bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada ihracat verileriyle ilgili önemli detayalrı paylaştı. Nebati, "Mayıs ayında ihracatımız yıllık 242,6 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmıştır." dedi. 

Bakan Nebati,  "Kamu maliyemiz dünyada yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen ekonomimizin en güçlü taraflarından biri olmaya devam ediyor. Bugüne kadar mali disiplinden hiçbir zaman taviz vermedik, vermeyeceğiz. 2022 yılı bütçe hedef ve tahminleri 2021 yılının ikinci yarısındaki makroekonomik görünümden hareketle belirlenmişti. Ancak, dünyada hızla yükselen enflasyon, tedarik zincirleri ve lojistik alanındaki sıkıntılar, emtia fiyatlarındaki rekor seviyeler ile jeopolitik gerginlikler, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de makroekonomik görünüm ve varsayımlarda değişimlere yol açmıştır." dedi. 

Ayın 17, 18, 19, 20, 21'inde emekli maaşı alanlar dikkat!... Haberi Görüntüle

"CUMHURİYET TARİHİNİN EN YÜKSEK SEVİYESİNE ULAŞTI"

Turizm gelirlerinin salgın öncesi seviyeye oldukça yaklaştığını belirten Bakan Nebati, "2022 yılı Mayıs ayında ihracatımız yıllık 242,6 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmıştır. Türkiye, OECD üyeleri arasında salgın öncesi döneme göre en fazla istihdam artışı sağlayan ülke olmuştur." ifadesini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading