Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türkiye için tarihi gün! İlk TOGG banttan iniyor

Türkiye için tarihi gün! İlk TOGG banttan iniyor

Türkiye'nin ilk yerli ve milli elektrikli otomobili için geri sayım sürüyor. TOGG'un ilk seri üretim bandından inen aracı bugün tüm Türkiye'ye tanıtılacak. Gemlik Kampüsü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda resmi olarak açılacak. Bursa'da gerçekleşecek olan açılış saat 16.00'da başlayacak

Ekonomi

23.01.2024, 20:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2011 yılında dile getirdiği yerli otomobil hayali, bugün “mutlu son” ile noktalanıyor. Bugün TOGG’un Gemlik’teki fabrikasında düzenlenecek törenle ilk deneme üretimi otomobil banttan inecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOGG Gemlik Kampüsü'nde, TOGG Gemlik Kampüsü Açılış Töreni'ne katılacak.

Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu, TOBB koordinasyonunda, Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Türksel Grubu ve Zorlu Holding grubu ortaklığı ile oluştu. Aralık 2019'da yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile TOGG'un Bursa'nın Gemlik ilçesinde kurulacak olan fabrikada üretileceği açıklandı.

1961 yılındaki ilk Yerli Otomobil girişimi ‘Devrim’den 60 yıl sonra, Türkiye’nin otomobil üretme hayalinde önemli bir kilometre taşı geride kalıyor. 

Trafikte bu kurala uymayanlara dikkat! Denetimde sürücülere 1.506 TL ceza... Haberi Görüntüle

İLK TEMEL 2020'DE ATILDI

18 Temmuz 2020’de ise 1,2 milyon metrekarelik alan üzerinde kurulacak fabrikanın temeli atıldı. Tesisin ulaşımını kolaylaştırmak için köprülü kavşak yapılırken, TOGG ismi de trafik levhalarındaki yerini aldı.

TOGG ona rakip olarak çıkmıştı: TOGG piyasaya çıkınca iflas etmeye... Haberi Görüntüle

1 MİLYON ARAÇ ÜRETİMİ HEDEFLENİYOR

Üretim için gerekli robotların da tesise yerleştirilmesinin ardından yerli otomobilin yollara çıkması için geri sayım başladı. Yılda 175 üretim kapasitesine sahip olan tesiste, 10 yılda 5 farklı modelden toplam 1 milyon araç üretimi hedefleniyor.

Bitcoin (BTC) halving ne zaman, hangi tarihte başlıyor 2024? Haberi Görüntüle

DEV AÇILIŞ BUGÜN 

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili projesi TOGG'un seri üretiminin gerçekleştirileceği Gemlik Kampüsü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda resmi olarak açılacak. Bursa'da gerçekleşecek olan açılış saat 16.00'da başlayacak.

Araba hayallerinize kavuşmak için son fırsat! Skoda Octavia 1.5 milyon... Haberi Görüntüle

C-SUV’UN FİYATI NE KADAR OLACAK?

Mart 2023’te satışa çıkacak ilk elektrikli model C-SUV muhtemelen 300 km ve 500 km olmak üzere iki farklı versiyonla satışa sunulacak. Fiyatı daha uygun olan 300 km’lik versiyonun yüzde 10’luk ÖTV dilimine girmesiyle 900 bin TL civarında bir fiyatla satışa çıkacağı tahmin ediliyor. Bu rakam da TOGGCEO’su Gürcan Karakaş’ın sık sık vurguladığı “Mevcut içten yanmalı C-SUV’larla rekabetçi bir fiyat olacak” sözlerini doğruluyor. 

SGK resmen duyurdu: Emeklinin hesabına 5 bin TL yatacak! Tek... Haberi Görüntüle

TOGG FABRİKASININ AÇILIŞINA YOLLAR HAZIR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Mudanya-Gemlik İl Yolu Yerli Otomobil Fabrikası Bağlantı Yolu ve Engürücük Farklı Seviyeli Kavşağı’nın 29 Ekim’de açılmasıyla birlikte bölgede ulaşımın rahatlayacağı belirtildi. Sanayi tesislerine lojistik desteğin sağlanacağı ve turistik tesislere ulaşım imkanının arttırılarak ülke ekonomisine katkıda bulunulacağı vurgulanarak, "Mudanya-Gemlik arasındaki ulaşım standardını yükseltecek karayolu yatırımları kapsamında; 4,84 kilometre uzunluğunda, 3,84 kilometresi 2x2 ve 1 kilometresi 2x1 bitümlü sıcak karışım olarak projelendirilen yol kapsamında 1 adet köprülü kavşak, 1 adet hemzemin kavşak ve 3 adet köprü bulunuyor" denildi.

5 bin 600 TL bayram müjdesi! Emekliye ek zam gelecek... Haberi Görüntüle

TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLECEK

TOGG fabrikasına güvenli ve konforlu ulaşım imkanını sağlayacak yolların açılışa hazır olduğu belirtilerek, "Projenin hayata geçirilmesi ile ülkemizin stratejik öneme sahip yatırımlarından olan TOGG Yerli Otomobil Fabrikasının, lojistik desteği sağlanmış ve üretime başlanmasından sonra oluşacak trafik yoğunluğuna çözüm oluşturulmuş olacak" ifadeleri kullanıldı

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading