Yandex Metrica

Türkiye enerjide yeni üs haline geldi! Gabar'dan yeni müjdeler yolda

Türkiye enerjide yeni üs haline geldi! Gabar'dan yeni müjdeler yolda

Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dünyada yaşanan enerji krizine ilişkin Türkiye'nin yapıcı bir rol üstlenebileceğini belirtti. Dönmez, Gabar'daki petrol keşfiyle de ilgili yeni müdelerin yolda olduğunu açıkladı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:22

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bir haber kanalına önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin enerji kurulu gücünün 100 bin megavatı aştığını ifade ederek, Türkiye'nin enerjide kurulu gücünün yüzde 55'lik kısmının yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlandığını aktardı.

Piyasadaki sahte altın oranı arttı: Darphane'den yatırımcılara önemli uyarı! Piyasadaki sahte altın oranı arttı: Darphane'den yatırımcılara önemli uyarı! Haberi Görüntüle

KRİZİN AŞILMASI KONUSUNDA YAPICI BİR ROL ÜSTLENEBİLİRİZ'

Dönmez dünyada yaşanan enenrji kriziyle ilgili, ''Dünyada bir de enerji krizi yaşanıyor. Eğer taraflar kabul ederse enerji krizinin aşılması konusunda başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere yapıcı bir rol üstlenebiliriz" diye konuştu.

5 LNG terminalinin bir kısmının özellikle yaz aylarında müsait olduğunu anlatan Dönmez, "Talep ettiği takdirde Avrupalı ülkelerine bu terminalleri kullanmak suretiyle kendilerine gaz sevkiyatı yapabiliriz. Bizim Türkiye olarak gaz tüketimimiz 55-60 milyar metreküp. Avrupa'nın en fazla gaz tüketen 4 ülkesinden biriyiz.

Borsa ne zaman açılacak? Borsa İstanbul (BİST100) bayramdan sonra hangi gün açılacak? Borsa Pazartesi açık mı? Borsa ne zaman açılacak? Borsa İstanbul (BİST100) bayramdan sonra hangi... Haberi Görüntüle

DÜNYA TARİHİNİN EN BÜYÜK 7. KEŞFİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Gabar'daki petrol keşfi ile ilgili de değerlendirmede bulunan Dönmez, "Geçtiğimiz yıl da yine dünya tarihine baktığımızda karalardaki en büyük 10 keşif arasında 7'nci sırada yer alan bir keşfi gerçekleştirdik, 150 milyon varillik net üretilebilir keşfe imza attık.

Bakan Şimşek: Cari açıkta düşüş devam edecek Bakan Şimşek: Cari açıkta düşüş devam edecek Haberi Görüntüle

YENİ MÜJDE YOLDA

Yine o sahanın yakın coğrafyasında aramalarımıza, araştırmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah, bu rakam yukarı yönlü revize edilecek.

Böylece hem doğal gazda Karadeniz keşfiyle birlikte hem de petrolde dışa bağımlılığımızı azaltmış olacağız" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading