banner2

Türkiye'den müthiş hamle! Bakan Dönmez: Durumu tersine çevirdik

Türkiye'nin bor konusunda strateji değişikliğine gittiğini belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Tonuna 35 bin dolar veriyorduk yani bin dolara sattığımızın adam işliyor yeni bir ürün haline getiriyordu 35 katına bize geri satıyordu, şimdi bunu tersine çevirdik" dedi.

Ekonomi 08.05.2023, 16:43 08.05.2023, 16:49
Abone ol
Türkiye'den müthiş hamle! Bakan Dönmez: Durumu tersine çevirdik

Eskişehir'den AK Parti'nin milletvekili adayı olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Eskişehir'de basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Bakan Dönmez ve milletvekilleri sunum yaparak, ülke genelinde ve Eskişehir özelinde yapılan ve yapılacak yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

''BORDA STRATEJİ DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİLDİ''

Eskişehir'in potansiyeline vurgu yapan Bakan Dönmez, şu ifadeleri kullndı;

"Biliyorsunuz bor konusunda dünyanın en büyük rezervleri Türkiye'de, yüzde 72'si bizde. Eskişehir de o açıdan çok şanslı. Bandırma'da geçtiğimiz aylarda şubat ayında sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle bor karbür fabrikamızı açmıştık. Burada yılda bin ton üretim yapılacak. Borda artık biz strateji değişikliğine gittik, cevher satışını sınırlandırdık, katma değerli ürün satışına geçtik. Biz boru ham madde olarak yani cevher olarak satarsak tonu 150 dolar, işlediğimizde, bir miktar rafine ettiğimizde bin 500 dolara çıkıyor.''

''DURUMU TERSİNE ÇEVİRDİK''

''Biz Çin'den, diğer ülkelerden işleniş bor karbürü alıyorduk.'' diyen Bakan Dönmez, ''Bor karbürü savunma sanayisinde mukavemeti yüksek hafif yoğunluğu düşük bir ürün, orada çok kullanılıyor. Tonuna o zaman 35 bin dolar veriyorduk yani bin dolara sattığımızın adam işliyor yeni bir ürün haline getiriyordu 35 katına bize geri satıyordu, şimdi bunu tersine çevirdik" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!