Yandex Metrica

Türkiye'de en düşük sıfır araba fiyatları belli oldu!

Türkiye'de en düşük sıfır araba fiyatları belli oldu!

Aralık ayının gelmesiyle birçok otomotiv markası fiyatlarında güncellemeye giderken, son 10 günde artan sıfır araba fiyatları ikinci el araba fiyatları üzerinde de etkili oldu. Son fiyat güncellemeleriyle birlikte Türkiye'de 200 bin liranın altında sıfır otomobil kalmadı.

Ekonomi

23.01.2024, 18:23

Tüm dünyada yaşanan çip ve tedarik sorunları sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında artışa neden oluyor. Türkiye'de TL'nin döviz karşısında değer kaybetmesi ve yüksek vergiler nedeniyle araba fiyatları son dönemde ciddi bir yükseliş kaydetti. 

Sadece son 10 günde sıfır araba fiyatları yüzde 20 oranında arttı. Son artışlar doğal olarak ikinci el araba fiyatları üzerinde de etkili oldu. 

Araba almak isteyenler bayilerde araba bulmakta sorun yaşarken, internette yer alan ilanlarda ise arabanın normal fiyatının çok üzerinde rakamlar alıcılardan isteniyor.

sıfır araç

Yıl sonu dolar beklentisi ne oldu 2024? TCMB yıl sonu dolar beklentisi ne? Yıl sonu dolar beklentisi ne oldu 2024? TCMB yıl sonu... Haberi Görüntüle

200 BİN TL'NİN ALTINDA OTOMOBİL KALMADI

Son bir ayda gelen zamlar ve fiyat güncellemeleri sonrasında 200 bin liranın altında alınabilecek sıfır araba kalmadı.

Globalde koronavirüsün Omicron varyantı kaygılara neden olurken, çip ve tedarikte sorunların bir süre daha devam edeceği düşünülüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading