Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türk Lirası için önemli gelişme! Finansal İstikrar Komitesi 'değeri korunacak' dedi

Türk Lirası için önemli gelişme! Finansal İstikrar Komitesi 'değeri korunacak' dedi

Son dakika gelişmesine göre Finansal İstikrar Komitesi 2. kez toplandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı "Türk Lirasının değerini korumak için kurumlar arasında eşgüdüm sağlanması kararı alınmıştır" açıklaması yaptı.

Ekonomi

23.01.2024, 18:31

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Finansal İstikrar Komitesi'nin 2. kez toplandığını flaş bir açıklamayla duyurdu. Bakan Nurettin Nebati başkanlığında gerçekleşen toplantıda 'Türk Lirasının değerinin korunması ve tasarrufların güçlendirilmesi için yeni araçların geliştirilmesi' kararı verildi. 

Bugün Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati başkanlığında gerçekleşen Finansal İstikrar Komitesi Toplantısı'na ilişkin bakanlık tarafından yayınlanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Toplantıda son dönemde küresel ve yerel ölçekte yaşanan gelişmelerin ülkemiz finansal piyasalarına etkileri ile önümüzdeki döneme ilişkin görünüm ayrıntılı olarak değerlendirilmiştir.

Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde finansal istikrarın sağlanması ve sürdürülebilir büyüme için tüm kurumların işbirliği içerisinde çalışacağı ve şeffaflığı merkeze alan, öngörülebilir ve kararlı politika adımlarının bütüncül bir yaklaşımla atılması üzerinde mutabık kalınmıştır. 

Ayrıca, Türk Lirasının değerinin korunması ve tasarrufların güçlendirilmesi için yeni araçların geliştirilmesi hususunda ilgili kurum ve kuruluşlar arasında eşgüdüm sağlanması vurgusu yapılmıştır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading