Yandex Metrica

Tüm dünyayı etkileyecek! Fed'den son dakika kararı: Dolar, euro ve altında hareketlilik başladı

Tüm dünyayı etkileyecek! Fed'den son dakika kararı: Dolar, euro ve altında hareketlilik başladı

Fed, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 25-26 Ocak'ta düzenlenen toplantısına dair tutanaklar yayımlandı. Bu tutanaklarla birlikte FED'in şahin faiz artırımına gideceği kesinleşti.

Ekonomi

23.01.2024, 18:50

Fed tutanaklarında şu ifadeler yer aldı; "Üyelerin çoğu, enflasyonun beklendiği gibi düşmemesi halinde Komite'nin politika desteğini şu anda tahmin edilenden daha hızlı bir şekilde kaldırmasının uygun olacağını belirtti." ifadesi yer aldı.

Yeni Akit'in haberine göre; Enflasyonun seyrine dair belirsizliğin arttığına işaret edilen tutanaklarda, Fed yetkililerinin enflasyona ilişkin risklerin yukarı yönlü olduğu konusunda hemfikir olduğu aktarıldı.

Uzmanlar cevapladı: Borsa, altın ve döviz Nisan ayında yükselecek mi? Uzmanlar cevapladı: Borsa, altın ve döviz Nisan ayında yükselecek mi? Haberi Görüntüle

SALGININ EKONOMİYE ETKİSİ GİTTİKÇE YAYILIYOR

Tutanaklarda, enflasyonun Covid-19 salgınından etkilenen sektörlerin ötesine ve daha geniş ekonomiye yayılmaya başladığı kaydedildi.

Yetkililerin varlık alımlarının yakın zamanda tamamlanması gerektiği görüşünü de koruduğu belirtilen tutanaklarda, üyelerin çoğunun varlık alımlarının geçen yıl aralık ayında açıklanan takvime göre azaltılmaya devam edilmesini ve mart ayının ilk yarısında sona erdirilmesinden yana olduğu kaydedildi.

JP Post Bank'ın sisteminde arıza çıktı: Japonya'da 1,2 milyon para transferi gerçekleştiremedi! JP Post Bank'ın sisteminde arıza çıktı: Japonya'da 1,2 milyon para... Haberi Görüntüle

ÖNEMLİ BİR ORANDA KÜÇÜLMEYE GİDİLECEK

Tutanaklarda, Fed yetkililerinin bilançoda daralmaya gidilmesi konusunda ise belirli bir karar almadığı, üyelerin bilanço boyutunda önemli bir küçülmeye gidilmesinin muhtemelen uygun olacağını gözlemlediği aktarıldı.

Toplantı tutanaklarında, "Birkaç katılımcı, koşulların muhtemelen bu yıl içinde bilançonun boyutunu küçültmeye başlamayı gerektirebileceği yorumunda bulundu." ifadesi yer aldı.

Tutanaklarda, uygun politika seyrinin ekonomik ve finansal gelişmeler ile bunların görünüm üzerindeki etkilerine ve etrafındaki risklere bağlı olacağı vurgulandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading