Yandex Metrica

Tüketici Dernekleri zamlı ürünlere son noktayı koydu: İade edin!

Tüketici Dernekleri zamlı ürünlere son noktayı koydu: İade edin!

Tüketici Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, fahiş fiyatlara dair yeni açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu, vatandaşların 'fiyatlar yükselecek' endişesiyle zamlı fiyatlardan stok yaptığını ifade ederek, bu ürünlerin 14 gün içerisinde iade edebileceğini söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 22:03

Tüketici Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu "Fiyatlar daha da artacak" düşüncesiyle vatandaşın evine gıda ürünü stokladığını belirtti. Ağaoğlu, bu ürünlerin 14 günlük yasal süre içerisinde iade edilebileceğini söyledi.

Zamların ardından benzin fiyatları güncellendi! 12 Nisan benzin ve motorine zam, indirim geldi? Güncel akarkayıt fiyatları ne kadar oldu? Zamların ardından benzin fiyatları güncellendi! 12 Nisan benzin ve motorine... Haberi Görüntüle

'ZAMLARDA DÖVİZ BAHANE EDİLİYOR'

Aydın Ağaoğlu, konuya ilişkin şu ifadelerde bulundu:

"Bu ürünlerin bir çoğu pahalı fiyatlardan alındı. Kanunen 14 gün iade etme hakkı var. Eğer indirimler başlayacaksa -ki birçok kalemlerde görülebilir bu- vatandaş, alışveriş fişini ibraz ederek pahalıya aldığı ürünleri iade edebilir. E-ticaret’te şartsız iade hakkı var. Fiziki yapılan gıda alışverişlerinde ise, ürün ambalajından çıkmadıysa marketler iade alabilir. Böylece vatandaş, o ürün ucuzlayınca daha uyguna tekrar alabilir"

TESK Başkanı Bendevi Palandöken de daha önce yaptığı açıklamada, zamlarda dövizin “bahane” edildiğini belirterek, “Vatandaşın tek beklentisi marketlerdeki indirim iken, peçeteden suya, zeytinden peynire hemen hemen tüm ürünlere tekrar yüzde 15-25 arasında yeni zam yapılıyor” uyarısında bulunmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading