• G.ALTIN

    4.076,20

  • DOLAR

    38,1008

  • EURO

    43,4851

  • BIST 100

    9.317,24

  • BITCOIN

    $85.328

Trump'ın vergi tarifesi 90 gün askıya alındı! Ortalık bu haber sonrası karıştı: Beyaz Saray'dan açıklama gecikmedi!

Trump'ın vergi tarifesi 90 gün askıya alındı! Ortalık bu haber sonrası karıştı: Beyaz Saray'dan açıklama gecikmedi!

ABD Başkanı Donald Trump tarafından gümrük vergisi tarifeleri belli oldu. Bu tarifeler açıklandıktan sonra birçok ülkede ekonomik bir kriz yaşandı. Bu kriz sonrası ortaya Trump'ın Çin dışında diğer ülkelere tarifeleri 90 gün askıya almayı düşündüğünü sözleri gündeme geldi. Beyaz Saray'dan açıklama gecikmedi.

Donald Trump'ın vergi tarifesi küresel ekonomiyi derinden etkiledi. Birçok ülkede borsa güne düşüşle başladı. Öte yandan yatırımcılar yaşanan bu durum sonrasında tedirgin olmaya başladı. Aynı şekilde ABD Borsası sabah saatlerinde küresel dalgadan büyük ölçüde etkilendi.

GÜMRÜK TARİFESİ 90 GÜN ASKIYA ALINACAK

CNBC haberine bakıldığında, Beyaz Saray Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Kevin Hassett'in ABD Başkanı Trump'ın Çin dışında diğer ülkelere tarifeleri 90 gün askıya almayı düşündüğünü ele aldı. 

BEYAZ SARAY'DAN JET HIZINDA YANIT GELDİ

Yapılan bu açıklama gündemde büyük bir yer alırken, Beyaz Saray'dan açıklama gecikmesi. Beyaz Saray, kısa süre sonra bu haberi 'yalan haber' diyerek yalanladı. Beyaz Saray'ın yalanlaması sonrası ABD'de piyasalar tekrar kırmızıya döndü, 3.7 trilyon dolarlık dalgalanma gerçekleşti.

Beyaz Saray Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Kevin Hassett'in ABD medyasına verdiği ropörtajda, Donald Trump'ın hafta sonu boyunca dünya liderleriyle görüştüğü ve anlaşmalar için önerileri dinleyeceğini aktardı.

"YALAN HABER"

CNBC, Hassett'in açıklamasında ayrıca Trump'ın, Çin haricinde tüm ülkelere tarifeleri 90 günlüğüne askıya almayı düşündüğünü de ekledi. Ancak Beyaz Saray kısa süre sonra bu haberi 'yalan haber' olarak yalanladı.

PİYASALARDA DALGALANMA YAŞANDI

Söz konusu haber ardından yüzde 3’ün üzerinde ekside olan S&P 500 önce yüzde 2 artışa geçti. Daha sonra haberin yalanlanmasıyla yeniden yüzde 2 seviyesinde aşağı yönlü düşüş gerçekleşti. 

Bu sırada S&P 500 şirketlerinin toplam değeri 41 trilyon 497 milyar dolardan önce 43 trilyon 531 milyar dolara çıktı. Ardından 41 trilyon 824 milyar dolara tekrar geriledi. 

TRHABER
Avatar
Tolga Çolak