Yandex Metrica

Trafik sigortasında yeni dönem: İyi sürücüler yüzde 50 daha az ödeyecek!

Trafik sigortasında yeni dönem: İyi sürücüler yüzde 50 daha az ödeyecek!

Trafik sigortasında uygulanacak yeni yönteme göre iyi sürücüler yüzde 50 daha az sigorta primi ödeyecek. Bununla beraber yılda 3 veya daha fazla kez kaza yapanları ise daha yüksek prim ödemeleri bekliyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:51

Bu haber sürücüleri yakından ilgilendiriyor. Trafik sigortasında uygulanacak yeni yönteme göre hyüzde 50 daha az sigorta primi ödeyecek iyi sürücüler ödüllendirilecek. Yılda 3 kezden fazla kaza yapan sürücüler için ise faturanın bir hayli kabaracağı belirtildi.

Sigorta uzmanı Turusan Bağcı, "Amacımız iyi sürücü ile kötü sürücü arasındaki farkı ciddi anlamda açmak. Şimdi yeni uygulama; 8. basamak eklendi. Dedi ki; sen 5 yıldan beri 7. basamaktaysan, 5 yıldır hiç kaza yapmadıysan sana artık bir ödül, seni 8. basamağa çıkarıyoruz, artı indirim daha veriyoruz, yüzde 50'ye çıkıyor yani 5 bin 750 değil 2 bin 875 lira." dedi.

BES BES "rekor" dedi! Bireysel emeklilik trilyona koşuyor Haberi Görüntüle

İYİ SÜRÜCÜLERE ÖDÜL

Trafik sigortasında başlayan yeni dönemde, 1'den 7'ye kadar olan basamak sayısı artık 0 ile 8 arasında olacak. İyi sürücülere indirim yapılacak, kötü sürücüler ise yüksek prim ödeyecek.

Yeni düzenleme iyi sürücüler için ödül niteliğinde olacak. Fakat birden fazla kaza yapan sürücüler için aynı şeyin söylenemez. Çünkü bundan böyle kötü sürücüler diğer sürücülere göre 8 kat daha fazla prim ödeyecek.

Turusan Bağcı "1 yılda 3 veya daha fazla kaza yaptıysan sana bir ceza geldi, 0. basamağa düşüyorsun, yüzde 200 prim artıyor." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading