Yandex Metrica
SON DAKİKA
TORBA YASASINDAN EMEKLİYE MÜJDE ÇIKTI: Erken emeklilik ve prim indirimi var! Bakın kimler faydalanabilecek?

TORBA YASASINDAN EMEKLİYE MÜJDE ÇIKTI: Erken emeklilik ve prim indirimi var! Bakın kimler faydalanabilecek?

28. dönem parlamentosunun ve kabine üyelerinin belirlenmesinin ardından yeni müjdeler için geri sayıma geçildi. Meclis'in önceliği vatandaşa hizmet olacak. Emeklilik, maaş artışları, asgari ücret, ev kadınlarının emeklilik imkanı, gençlere yönelik düzenlemeler gibi birçok konu Meclis'e taşınıyor. İşte detaylar...

Ekonomi

21.03.2024, 04:49

TBMM, vatandaşların sorunlarına çözüm getirmeden tatile girmeme kararı aldı. Yeni düzenlemeler insaların yaşam standartlarını iyileştirmeyi hedefliyor. Meclis ekonomi konularını ele alacak ve vatandaşların refahını artırmayı ve ekonomik zorluklarla mücadele etmeyi hedefleyecek. Dar gelirlilerin maddi durumunu düzeltmek, memurların kira yükünü hafifletmek ve emeklilerin alım gücünü yükseltmek için gerekli düzenlemeler yapılacak. Meclis, bu konular üzerinde titizlikle çalışacak.

Emekli maaşlarında yeni sistem yolda: Emeklilik yaşına göre kadameli taban... Haberi Görüntüle

YENİ DÜZENLEMELER

Meclis'in öncelikli gündem maddesi 100 bin taşeron işçinin kadrolaştırılması, memur maaşlarına refah payı eklenmesi, emekli aylıklarının artırılması, kiraların kontrol altına alınması, gençlere kredi imkanı sağlanması ve ev kadınlarının emeklilik imkanının düzenlenmesi.

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: Bütün hazırlıkları yaptık Haberi Görüntüle

MEMUR MAAŞLARINA ZAM 

Memur maaşlarına refah payı eklenmesi için yapılan düzenlemeyle en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecektir. Bu düzenleme en kısa sürede TBMM Başkanlığı'na sunulacaktır.

EMEKLİLERE EK ZAM! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak: 5000 TL seyyanen zam... Haberi Görüntüle

EMEKLİ MAAŞINA KADEMELİ ZAM

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkartılmasıyla ortaya çıkan hak kayıpları da en kısa sürede giderilecektir. Ücretlerde kademeli bir artış planlanmaktadır. 

O tarihe kadar aldın aldın! Kelepir arsa satışları başladı: Milli... Haberi Görüntüle

FAHİŞ KİRALARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Kiralara getirilen sınırlamalar, hızla tamamlanan çalışmalar sonucunda yasal düzenlemeyle Meclis gündemine taşınacaktır. Bu düzenleme, daha önceki düzenlemelerde yaşanan aksaklıkları dikkate alacak ve uymayan ev sahiplerine daha sert yaptırımlar getirecektir.

EMEKLİNİN BEKLEDİĞİ EK ZAM! Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi?... Haberi Görüntüle

EVLENECEK ÇİFTLERE KREDİ İMKANI

Evlenen gençlere kredi imkanı sağlanmasıyla ilgili çalışmalar düzenlemeye dönüştürülecek ve Meclis gündemine taşınacaktır. Ayrıca ev kadınlarının emeklilik imkanı için de yasa çalışmaları yapılacaktır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading