Yandex Metrica

TOGG'un fiyatı ne kadar? Bakan Varank merakla beklenen açıklamayı yaptı

TOGG'un fiyatı ne kadar? Bakan Varank merakla beklenen açıklamayı yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, vatandaşın merakla beklediği TOGG'un fiyatına ilişkin açıklamalarda bulundu. TOGG'un Gemlik'teki tesisinin açılışı 29 Ekim'de gerçekleştirilecek.

Ekonomi

23.01.2024, 19:57

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin Otomobili TOGG'un fiyatına ilişkin yeni bir değerlendirme yaptı. 

Varank, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’nin devrim otomobili macerası olmuştu. Proje hayat bulamadı. Bu Türkiye2nin ilk otomobili hatta TOGG’daki arkadaşlarımızın deyimiyle bir otomobilden ötesi projesi. 29 Ekim’de Cumhurbaşkanımız Gemlik’teki tesisin açılışını gerçekleştirecek.

Cem Yılmaz ne kadar, kaç TL nafaka veriyor? Cem Yılmaz'dan nafaka açıklaması Cem Yılmaz ne kadar, kaç TL nafaka veriyor? Cem Yılmaz'dan... Haberi Görüntüle

"ŞİRKET BİR MARKA OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYOR"

Bu arabaları tanıttığımız ilk günden itibaren vatandaşlarımızın sorusu var fiyatı ne olacak? Bu özel sektör yatırımı. Otomobil üretmenin yanında şirket bir marka oluşturmaya çalışıyor. Bu manada fiyat politikaları şirketin belirleyeceğiz konular, ilk günden itibaren şunu söylüyorlar biz C segment SUV araçla piyasaya çıkacağız. Dünyada ve Türkiye’de bu segmentte araçlara ilgi en fazla artan araç çeşidi. C segment SUV araçlar benzin, dizel araçlara baktığınızda biz piyasaya bu araçlarla rekabet edebilecek bir fiyattan gireceğiz. Fiyatı merak ediyorlarsa piyasada satılan C segment SUV araçlara bakabilirler. TOGG bu fiyattan piyasaya çıkacakmış diyebilirler.

Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı sadece Türkiye ile mi sınırlı? İşte Türkiye'nin 2030 adımları... Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı... Haberi Görüntüle

"ŞU FİYATTAN SATILACAK DEME İMKANIMIZ YOK"

C segment SUV araç ama araca bindiğinizde C segment araçtan çok daha kaliteli özellikleri olan bir araç. Onlar takip olarak hangi aracı görüyorlarsa o fiyat politikasından fiyata girmiş olacaklar. Martta satılacak bir araçla ilgili şu fiyattan satılacak deme imkanımız yok bunu şirketteki arkadaşlarımız kendileri karar verecekler. Bu bir doğuştan elektrikli otomobil, teknolojik ürün ama piyasaya girecek C segment SUV araçlarla rekabet edebilecek şekilde girecek.

PTT'den 5000 TL sosyal yardım desteği: PTT yardım başvurusu nasıl yapılır? PTT'den 5000 TL sosyal yardım desteği: PTT yardım başvurusu nasıl... Haberi Görüntüle

"TV ORANINI YÜZDE 10 DÜŞÜRDÜK"

Rakam telaffuz etmek doğru değil. Elektrikli otomobillerde ÖTV oranını yüzde 10 düşürdük. Yeni nesil araçları daha uygun maliyetlerle alabilmesi için hükümet olarak vergi politikalarında gerekli adımları atmış olduk. Şirket bunu kamuoyuna satışa çıktığı zaman bilgilendirmeler yapacak.

Altın güne nasıl başladı? 25 Nisan altın düşüşe devam ediyor mu? Altın güne nasıl başladı? 25 Nisan altın düşüşe devam ediyor ... Haberi Görüntüle

MÜTHİŞ BİR TALEP VAR

Nereye gidersek gidelim ‘Sayın Bakanım TOGG almak istiyoruz’ diyorlar. Müthiş bir talep var. Aracın ön satışıyla ilgili resmi talep toplama yapılmadı. Önümüzdeki dönemde şirket planlamalarını yapacaktır. Gerçekten Türkiye’nin otomobili projesi müthiş heyecan uyandıran bir proje.

İnşallah Türkiye’nin otomobili projesi gururu yaşatmanın yanında Türkiye otomotiv üretiminde güçlü ülkelerden birisi bizim 2 milyon araç üretme kapasitemiz var. Teknoloji değişirken dünyaya Türkiye’nin sunduğu bir alternatif olacak.

ABD'li dev banka tahminini değiştirdi: Altında yükseliş devam edecek mi? ABD'li dev banka tahminini değiştirdi: Altında yükseliş devam edecek mi? Haberi Görüntüle

"100 YILLIK ÜLKELERLE AYNI NOKTADA İŞE BAŞLIYORUZ"

100 yıldır otomobil üreten ülke ile yarışma şansınız yok ama elektrikli otomobillerle endüstrinin dönüşmesiyle birlikte biz 100 yıllık ülkelerle aynı noktada işe başlıyoruz. Yüzde 100 doğuştan elektrikli olacak dediğimizde bize gülenler oldu. Ama bugün bütün markalar biz elektrikli otomobilde geç kaldık diyorlar.

Şırnak Türkiye'nin petrol başkenti olacak! Gabar'daki petrol rezervinin 5 katı Kato Dağı'nda var! Şırnak Türkiye'nin petrol başkenti olacak! Gabar'daki petrol rezervinin 5 katı... Haberi Görüntüle

"DOĞRULUĞU İSPATLANMIŞ ÜRÜNLER KULLANMAYA İHTİYACINIZ VAR"

İlk motor yurt dışından gelecek sonrasında yerlileşmesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Neden ilk motor yurt dışından geliyor. Otomotiv endüstrisi hata kabul etmeyen bir endüstri sizin doğruluğu ispatlanmış ürünler kullanmaya ihtiyacınız var.

Biz arkadaşlarımızla masaya oturduğumuzda ilk şart olarak şunu koyduk. Bu araç en az yüzde 51 yerli olacak. Dolayısıyla şu an onlarca değil TOGG’un yüzlerce tedarikçisi var. Türkiye’den üretim yapan firmalar var. Bu araç piyasaya çıktığında minimum yüzde 51 yerlilikle piyasaya çıkacak.

İran-İsrail gerilimi en çok altına yaradı! Uzman isimden altın yorumu: Yıl sonu o rakamları rahat görür İran-İsrail gerilimi en çok altına yaradı! Uzman isimden altın yorumu:... Haberi Görüntüle

"GÜZEL BİR AÇILIŞ YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu Gemlik’te gerçekleştirilmeyecek. Cumhurbaşkanımız fabrika açılış töreninde bulunacak. Burada gerçekten hafızalarda kalacak, vatandaşlarımızın da Türkiye’nin yüzüncü yılına bir kala akıllarda kalacak görüntüleri vermek istiyoruz. Güzel bir açılış yapmaya çalışacağız."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading