Yandex Metrica

Togg'a yeni rakip! 4 Nisan'da Türkiye'ye geliyor: Resmen satışa başlayacak

Togg'a yeni rakip! 4 Nisan'da Türkiye'ye geliyor: Resmen satışa başlayacak

Türkiye pazarında 4 Nisan tarihinde satışlara başlayacak olan ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'dan geçtiğimiz gün dikkat çeken paylaşım geldi. Tesla'nın Türkiye'de satışa girecek modeli de belli oldu.

Ekonomi

23.01.2024, 20:38

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor. Uuzun bir süredir hazırlık yapan Tesla'dan geçtiğimiz gün dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Hayaller suya düştü! Türk şirketi Avrupa'dan çekiliyor Hayaller suya düştü! Türk şirketi Avrupa'dan çekiliyor Haberi Görüntüle

MODEL Y TÜRKİYE'DE SATIŞA ÇIKIYOR

Şirketin resmi Instagram hesabından paylaşılan gönderide elektrikli SUV modeli Model Y ile birlikte “TÜRKİYE” yazısı yer aldı. Paylaşımda “4/4” rakamının paylaşılması da gözleri 4 Nisan tarihine çevirdi. 

Konut fiyatı düşecek mi sorusuna Remzi Özdemir yorumu: Bunlar daha iyi günleriniz! Konut fiyatı düşecek mi sorusuna Remzi Özdemir yorumu: Bunlar daha... Haberi Görüntüle

4 NİSAN TARİHİNDE RESMEN BAŞLANACAK

Edinilen bilgiye göre, Tesla 4 Nisan 2023 tarihi itibarıyla Türkiye’de resmen satışlara başlayacak ve internetten satışa çıkaracağı ilk aracı Model Y olacak. Şirket ilk etapta İstanbul’a iki mağaza açacak. İlk mağaza İstanbul Avrupa Yakası’nda bulunan Kanyon AVM olacak. İkinci mağaza Anadolu Yakası’ndaki başka bir AVM’de yer alacak.

4C'li ve emekliye ek 16 bin TL ödeme! 30 Haziran 2024 tarihine kadar başvuru! 4C'li ve emekliye ek 16 bin TL ödeme! 30 Haziran... Haberi Görüntüle

ALMANYA'DA 44 BİN 890 EURO

Bu arada, Tesla’nın Model Y’ye göre daha uygun fiyatlı aracı Model 3 ise Türkiye’nin Çin’den gelen elektrikli araçlar için ilave gümrük vergisini yüzde 40’a çıkarması nedeniyle şimdilik satışa çıkmayacak. ABD’li işadamı Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla’nın SUV gövde tipine sahip modeli Model Y, şirketin Almanya’da yer alan “Giga Berlin” fabrikasında üretiliyor. Aracın arkadan itişli ve dört tekerlekten çekişli olmak üzere iki farklı versiyonu bulunuyor. Menzil seçenekleri kullanıcıların talebine göre farklılaşabiliyor. Model Y’nin 455 km menzile sahip arkadan itişli versiyonu Almanya’da 44 bin 890 Euro’dan satışa sunulurken, 533 km menzile sahip dört çeker versiyonunun fiyatı ise 54 bin 990 Euro olarak belirlenmiş durumda.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading