Yandex Metrica

TL'nin sağ üst köşesinde bulunuyor! Elinizde bu banknot varsa hemen bankaya koşun: 250.000 lira ediyor

TL'nin sağ üst köşesinde bulunuyor! Elinizde bu banknot varsa hemen bankaya koşun: 250.000 lira ediyor

Bu paraya sahipseniz zengin olabilirsiniz. Para koleksiyonerlerinin ilgisini çeken bu banknotlar 250.000 TL ediyor. Darphaneden basım hatasıyla piyasaya sürülen bu banknotlar sahiplerini zengin ediyor.

Ekonomi

23.01.2024, 18:43

Dünyada bütün ülkelerin merkez bankalarında basılan banknotlarda bazen hatalar olabiliyor. Bu paralara sahip olan kişiler ise nadir olması sebebiyle zengin olabiliyor. 

Son yıllarda pek çok kişi bu paraları internet üzerinden satışa sunuyor. Bu paralara koleksiyonerler binlerce lira teklif ediyor. 

Patiswiss yasaklandı mı, Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu Kimdir? Patiswiss yasaklandı mı, Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu Kimdir? Haberi Görüntüle

HATALI BASIM ZENGİN EDİYOR

A. Uçar adlı kişide bulunan 50 TL'lik banknot diğer paralardan farklı olmasıyla dikkat çekiyor. Paranın sağ üst köşesinde 50 yazması gerekirken basım hatasından dolayı 5 yazıyor. 

İlk başta sahte olduğunu düşündüğü parayı bankaya götüren Uçar, paranın hatalı basıldığını öğrendi. 

Basım hatası olan paranın değerli olduğunu öğrenen Uçar, 'Basım hatası olan 50 TL'yi internet sitelerinden ve televizyonlarından daha önce görmüştüm' diye konuştu. 

AB destekli proje o illerde başlıyor! SGK'dan son dakika olarak duyuruldu: Her ay 325 euro ödeme! AB destekli proje o illerde başlıyor! SGK'dan son dakika olarak... Haberi Görüntüle

250.000 TL'YE SATIŞA ÇIKARDI

Ö. Demirci ise hatalı basıma sahip 200 TL'sinde sadece 2 yazdığını ifade etti. Koleksiyon değeri taşıdığını düşündüğü parayı 250.000 TL'den satışa çıkaran Demirci, 'Araştırdığımda genelde parada bir sıfırı eksik hatalı basımlar yapıldığını öğrendim 200 TL 2 TL gibi görünüyordu' diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading